Ingezonden persbericht

1 oktober 2006

Zo herkent u onderwerpen ... de Kunstweek Exposities ~ het Kunstweek Bal ~ het Kunstweek Boek ~ het Kunstweek Geschenk en Kunstweek Attentie ~ de verkiezing Kunstenaar van het Jaar ~ de kunstenaars ~ diversen ~ bijzonderheden ~ aanbiedingen ~

De Kunstweek is in heel Nederland

Van 3 t/m 12 november biedt de Kunstweek u circa 150 activiteiten, evenementen en festiviteiten. Daarbij bieden veel galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea u allerlei extra's. Zo krijgt u, als u tijdens de Kunstweek een kunstwerk koopt of huurt bij een van de aan de Kunstweek deelnemende galerieën en kunstuitlenen, het fraaie, originele en waardevolle Kunstweek Geschenk van dit jaar, een set van 4 verschillende onderzetters/ messenleggers, cadeau.
En als u op de eerste dag van de Kunstweek een deelnemend museum bezoekt, krijgt u de bijzonder Kunstweek Attentie cadeau, waarbij wel geldt: op = op.
De aan de Kunstweek deelnemende galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea staan op de website van de Kunstweek.

Sponsors van de Kunstweek

De jaarlijkse nationale Kunstweek met de talloze elementen, de geweldige schaalgrootte en het grote aantal aantrekkelijke acties en aanbiedingen, kan niet zonder sponsors. Wij zijn hen dankbaar voor hun financiële en vaak ook niet-materiële steun. Twee zetten we hier extra in het zonnetje: de Rabobank en BCD Travel. De Rabobank steunt de Kunstweek in algemene zin en BCD Travel fourneert de prijs van ¤ 10.000,- voor de Kunstenaar van het Jaar.

Word vriend(in) van de Kunstweek

Wordt vriend of vriendin van de Kunstweek en u krijgt elk jaar een waardevol pakket met boeken, toegangskaarten en meer, cadeau. Zo krijgt u het Kunstweek Boek, vier toegangskaarten voor de Kunstweek Exposities, twee Kunstweek Attenties en de jaareditie 'Wie is Wie in de Kunstwereld'. Bovendien heeft u recht op koop van twee kaarten voor het Kunstweek Bal met 50% korting.
Het pakket vertegenwoordigt een waarde van circa ¤ 400,- en u bent vriend of vriendin voor slechts
¤ 50,-. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.
Zie het origineel

De Kunstweek Exposities

De Kunstweek Exposities zijn dit jaar in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, direct naast het Centraal Station. Het Groot Handelsgebouw is met circa 130.000 vierkante meter het grootste verzamelgebouw van Nederland. Het is door architect H.A. Maaskant in de vijftiger jaren ontworpen en was indertijd een on-Nederlands architectonisch hoogstandje. Het was en is een visitekaartje van Rotterdam.
Tijdens uw bezoek aan de Kunstweek Exposities kunt u het interieur zien en de sfeer die het gebouw uitstraalt voelen. Klik hier voor meer informatie over de unieke Kunstweek Exposities.
Zie het origineel

Bezoek een museum en u krijgt ¤ 10,- korting

Het toegangskaartje voor een bezoek aan een aantal musea in Rotterdam en omgeving geeft u recht op ¤ 5,- korting op toegang tot de Kunstweek Exposities. Eén toegangskaartje geeft zelfs recht op korting voor twee personen. Uw toegangskaartje voor een van onderstaande musea is dus ¤ 10,- waard.
Brengt u binnenkort een bezoek aan een van onderstaande musea, bewaar uw toegangskaartje dan goed. Op vertoon van uw toegangskaartje bij de ontvangstbalie van de Kunstweek Exposities krijgt u de korting.
Onder andere de volgende musea doen aan deze actie mee:
Museum Het Schielandshuis en Museum De Dubbelde Palmboom in Rotterdam, het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en het Nationaal Historisch Museum Naturalis en Hortus Botanicus in Leiden. Ook de Ontdekhoek in Rotterdam doet aan deze actie mee.
Klik hier voor meer informatie.
Zie het origineel

Galerie der Onsterfelijken

De afgelopen maanden hebben duizenden Nederlanders aangegeven welke overleden Nederlandse kunstenaars ze het meest waarderen. De 100 kunstenaars die de meeste stemmen kregen, zijn opgenomen in de Galerie der Onsterfelijken. Dit jaar is de eerste plaats, die sinds de start van de verkiezing in 2003 door Van Gogh werd ingenomen, door Rembrandt overgenomen! U vindt de volledige Galerie der Onsterfelijken, als u hier klikt.
Zie het origineel

Nationaal Kunstplatform

Vandaag is het Nationaal Kunstplatform gestart. Het Nationaal Kunstplatform biedt kunstliefhebbers informatie over allerlei optredens, exposities, uitvoeringen van kunstenaars, kunstmanifestaties, orkesten, artiesten en andere evenementen, waaronder ook kunstbeurzen, kunstroutes en tijdschriften. Bezoek de website.

Het Kunstweek Bal

Tijdens het spetterende Kunstweek Bal wordt de Kunstenaar van het Jaar 2006 bekend gemaakt. Daaraan voorafgaand zien de aanwezigen een bijzonder DVD-compilatie van de 8 finalisten. Deze dynamische presentatie is samengesteld door ImSpa Productions. ImSpa maakt op de persoon gerichte presentaties waarbij film, foto en muziek op een dynamische en zeer verrassende manier samensmelten tot een uniek beeld van de kunstenaar. (Imspa@imspa.com)

Maxim Hartman op het Kunstweek Bal

Maxim Hartman zal op 3 november een sprankelende bijdrage leveren aan het Kunstweek Bal. Maxim maakte indertijd furore als Rembo (van Rembo & Rembo). Daarnaast had hij succes met programma's als Lekker Dansen, het KinderbevrijdingsFront en SchepperdeSchep. Zijn specialiteiten zijn humor, kunst, kunst en humor. Tegenwoordig is hij zowaar serieus bezig om humor op vernieuwende wijze verder te exploiteren. Zijn site www.humorhart.com geeft iedere liefhebber van elitehumor een indruk van zijn visie op humor. Recentelijk was Maxim nog te bewonderen als irritante deelnemer aan het programma Peking Express. Zijn bijdrage aan het Kunstweek Bal zal serieuze componenten hebben, maar zonder twijfel ook de nodige hilariteit opleveren.

Partners van de Kunstweek

Vrienden van de Kunstweek zijn particulieren, partners van de Kunstweek zijn bedrijven en instellingen, die een pakket met boeken en toegangskaarten cadeau krijgen. De omvang van het pakket is aangepast aan de wensen van de partner. Klik hier voor meer informatie.
Zie het origineel

Opmerkelijke feiten en uitspraken

= "Kunst moet de verbeelding van de toeschouwer voeden en het mogelijk maken te fantaseren over iets nieuws", vindt Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum in Eindhoven in het Financieele Dagblad.
= = "De mens is een meer dan gemiddeld esthetisch ingesteld zoogdier."
Jop Ubbens, algemeen directeur van het veilinghuis Christie's in het tijdschrift Miljonair.
= = = Met het doel jongere bezoekers te krijgen, gaat het Tate Modern muziek die speciaal voor die kunstwerken is gecomponeerd, afspelen bij een groot aantal kunstwerken. Tate Modern is het belangrijkste Britse museum voor moderne kunst.
= = = = Ongelofelijk maar waar: het Rijksmuseum heeft de bouwplannen opnieuw aangepast. In 2003 begonnen de voorbereidende werkzaamheden voor een renovatie- en uitbreidingsproject dat maar liefst 272 miljoen euro zal kosten.
= = = = = Zanger Marco Borsato is het meest bekende 'culturele merk' van Nederland. Het Rijksmuseum is het eerste klassieke merk op de negende plaats op de ranglijst van sterkste culturele merken. Namen als Johnny Kraaijkamp, Dick Bruna en Theater Carré komen daar nog voor.

Informatieve links

Comité van Aanbeveling
Kunstweek Ambassadeurs
Kunstweek Attentie
Kunstweek Bal
Kunstweek Boek
Kunstweek Geschenk
Alle ooit genomineerde kunstenaars voor de Verkiezing Kunstenaar van het Jaar
Belangrijke data
Bestellen en aanmelden

Andere links:
Nationaal Kunstplatform
Kunsttotaal.nl

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 16 oktober.

Belangrijke data

16 oktober:
- bekendmaking van de 8 halve finalisten, die door een panel van ruim 200 kunstkenners zijn gekozen uit de 25 halve finalisten
- start 4e en laatste ronde van de verkiezing Kunstenaar van het Jaar. U kunt door te stemmen op de 8 finalisten, mede bepalen wie dit jaar de winnaar wordt.
3 november:
- start Kunstweek 2006
- opening Kunstweek door mevrouw Medy van der Laan
- opening van de Kunstweek Exposities: grote verkoopexpositie en expositie van werken uit privé- en bedrijvencollecties, van musea, galerieën en kunstuitlenen
- Kunstweek Bal
- bekendmaking Kunstenaar van het Jaar 2006
3 t/m 12 november:
- Kunstweek 2006: talloze galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea bieden speciale Kunstweek acties en aanbiedingen. Bij een bezoek krijgt u de bijzondere Kunstweek Attentie. Bij koop of huur het unieke Kunstweek Geschenk.
- Kunstweek Exposities in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam met medewerking van genomineerde kunstenaars, galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea, beheerders van bedrijfscollecties en eigenaren van privé-collecties. Een deel van de kunstwerken is te koop.
12 november:
- bekendmaking Talent van het Jaar 2006 (kunstenaar jonger dan 35 jaar)
- bekendmaking Briljanten Kunstenaar van het Jaar 2006 (kunstenaar ouder dan 65 jaar)

Voor een volledig overzicht van belangrijke data klikt u hier.
Zie het origineel