Ingezonden persbericht

Uit: Agenda openbare programmering Felix Meritis November 2006

3 november
Dare2Connect
Café Foreign Affairs - Herdenking 50 jaar opstand Hongarije
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis
Reserveren: reservations@dare2connect.nl
Bijeenkomst

Vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Voor degenen die zich de angstige dagen van de Hongaarse opstand van 1956 nog kunnen herinneren staat dat niet ter discussie. Dat besef is ook in Hongarije wijd verbreid. Dit wordt het komende najaar zichtbaar door een reeks van officiële herdenkingen, culturele uitingen en publiek debat met als centraal thema de gebeurtenissen van 1956. Zo ook in Felix Meritis.

Op deze avond wordt teruggeblikt op de gebeurtenissen van 1956 en vooruit gekeken op de consequenties ervan in het hedendaagse en de toekomst. Onder anderen Hans Olink, Max Nord en Vera Illès geven korte lezingen gevolgd door een forumdiscussie. Verder worden een nieuwe reportage van het NPS programma Andere Tijden over de mensen die in 1956 van Hongarije naar Nederland vluchtten getoond en een reportage over de bestorming van Felix Meritis na het neerslaan van de Hongaarse opstand door Russische militairen (aflevering van 23 april 2002). Peter Scholcz and his friends verzorgen de muzikale afsluiting.

Informatie over het gehele project in Hongarije en Nederland rondom de herdenking van de Hongaarse opstand vindt u op: www.sica.nl

Deze bijeenkomst is onderdeel van het programma Dare2Connect, een samenwerking tussen Felix Meritis en de Stichting Internationale Culturele Activiteiten/SICA.
De activiteiten rondom de herdenking van de Hongaarse opstand worden georganiseerd door de Stichting Internationale Activiteiten/ SICA en vele internationale partners, in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Felix Meritis
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
tel. 020 626 23 21
fax 020 624 93 68
felix@felix.meritis.nl

Reserveren: tel 020 623 13 11 of e-mail: receptie@felix.meritis.nl
Voor actuele programma-informatie: www.felix.meritis.nl
Reserveren bij Felix Meritis, tenzij anders vermeld.