Gemeente Amsterdam



Dagje in de Tropen in Amsterdam

Tentoonstelling Mens & Milieu bij KIT Tropenmuseum

3 november 2006
-
Djoe Lan Tan
Hoe 'voelt' een Tropisch klimaat? U hoeft er geen ticket naar de zon voor te boeken, want in Amsterdam kunt u naar het Tropenmuseum. De permanente tentoonstelling: Mens & Milieu laat zien hoe andere ecosystemen voelen.

Deze tentoonstelling geeft een beeld van hoe mensen in de (sub)tropen leven in zowel de natuurlijke als de door de mens gecreëerde omgeving. Centraal staan hierbij vier ecosystemen:

* Het tropisch regenwoud (Amazonegebied)
Het tropisch regewoud is de rijkste verzameling planten en dieren op aarde, de beschermer van bodem en klimaat en de woonplaats van mensen.

* De Savanne (Mali)
De savanne is een belangrijk landbouw- en veeteeltgebied voor de mens en een oorspronkelijk leefgebied van groot wild.

* Het marineklimaat (Thailand en Filipijnen)
De zee is een belangrijke voedselbron voor de mens en de leverancier van zoet water op aarde. Koraal is een broed- en woonplaats van veel vissen en een trekpleister voor veel toeristen. Mangrove is de kustbescherming van laaglandkusten en de kraamkamer en het toevluchtsoord voor vissen en amfibieën.

* De stad
Verkeer in Manilla, foto Saga De stad is de leefomgeving van de toekomst; het centrum van bestuur, economie, gezondheidszorg en cultuur. Het is een door de mens gemaakte milieu van een metropool in de tropen met als voorbeeld Manila.

Meer informatie:
* Adres: Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam
* Telefoon: (020) 568 8200
* E mail: tropenmuseum@kit.nl
* Openingstijden: Het Tropenmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur,
* Entreeprijs volwassenen E 7,50
* Website Tropenmuseum