Hans Klok presenteert eerste exemplaar CD musical The Wiz

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 3 november 2006

HANS KLOK PRESENTEERT EERSTE EXEMPLAAR CD MUSICAL THE WIZ

Ruim 1 maand na de première van musicalThe Wiz in het Beatrix Theater in Utrecht, wordt de muziek van de Nederlandse musical door Universal Music op CD uitgebracht. Na de voorstelling toverde Hans Klok samen met Sophia Wezer, in haar rol als Acadabra de goede heks van Noorden, de eerste limited edition van de CD tevoorschijn. De muziek is vooral bekend van de verfilming in 1978 met Diana Ross en Michael Jackson. Wereldbekende liedjes als 'A Brand New Day' en 'Ease On Down The Road' zijn voor de musical van Joop van den Ende Theaterproducties naar het Nederlands vertaald door Martine Bijl.

Naast de reguliere CD, verschijnt tevens de limited edition met bonus DVD in een luxe verpakking. De bonus DVD bevat niet eerder vertoonde beelden en is vanaf 10 november verkrijgbaar in CD zaken, warenhuizen en in de theatershop van het Beatrix Theater.

The Wiz
De musical The Wiz is gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie en geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson. The Wiz was in 1903 voor het eerst als musicalversie te zien en in 1975 ging The Wiz in première op Broadway en ontving maar liefst zeven Tony Awards waaronder die voor Beste Musical, Script en Muziek.
Regisseur Glenn Casale is verantwoordelijk voor de versie die op dit moment exclusief te zien is in het Beatrix Theater Utrecht.
Het nummer 'A Brand New Day' stond in 1979 vier weken lang op nummer 1. De liedjes die nu dagelijks onder begeleiding van een live orkest ten gehore worden gebracht, worden vertolkt door onder anderen Nurlaila Karim, Jerrel Houtsnee, Danny Yanga en Jeroen Phaff.

Meer informatie:
The Wiz is een productie van Joop van den Ende Theaterproducties. De voorstelling is zeven keer per week te zien in het Beatrix Theater in Utrecht (di. t/m zat. 20.00 uur en zo. 19.00 uur / matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: TopTicketLine 0900-300 5000 (45 cpm) / www.musicals.nl.


Noot voor de redactie/