Gemeente Zaanstad

Vrijdag 3 november aanstaande: Make a Difference Day

Burgemeester en wethouders gaan met rolstoelgebruikers Pennemes winkelen in centrum Zaandam

31-10-2006

Vrijdag 3 november om 14.00 uur gaat het voltallige college van Burgemeester en Wethouders met rolstoelgebruikers uit het verzorgingscentrum Pennemes winkelen in het centrum van Zaandam. Het gaat om bewoners die niet of nauwelijks buiten komen.

Elk collegelid krijgt een rolstoeler toegewezen. Vanuit het Verzorgingscentrum aan de H.G. Gerhardstraat/Joachim Kleinzorgstraat in Zaandam gaat de groep via de Peperstraat naar de Gedempte Gracht, het winkelgebied van Zaandam.

De Pennemmessers mogen zelf bepalen zeggen wat ze graag willen zien, of waar ze wat willen kopen. Onderweg wordt er een kopje koffie gedronken en een gebakje genuttigd. Via Dam, Savornin Lohmanstraat en Peperstraat komt de ploeg om 16.00 uur terug in het verzorgingscentrum het Pennemes.

De actie van het college maakt deel uit van het landelijke project Make a Difference Day, dat dit jaar op 3 en 4 november gehouden wordt. Duizenden vrijwilligers in Nederland gaan klussen klaren bij maatschappelijke organisaties. Klussen die anders zouden blijven liggen, omdat er geen geld of menskracht voor is. In de Zaanstreek coördineert de Vrijwilligerscentrale van de Stichting Welsaen dit initiatief.

Het college van Burgemeester en Wethouders doet een oproep aan Zaankanters om ook mee te doen.

Aanmelden bij: de Vrijwilligerstelefoon van Welsaen telefoon 075 - 659 09 09. Of via www.welsaen.nl Daar is ook een overzicht van alle klussen te vinden.