16e Internationale Poppen- en Berenbeurs


De grootste van Europa

ROTTERDAM, 20060928 -- AHOY', AHOY-WEG 10, 3084 BA ROTTERDAM (250 deelnemers). VRIJDAG 3 EN ZATERDAG 4 NOVEMBER 2006. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2006 wordt er in Ahoy' weer een schitterende beurs gehouden voor iedereen, die van poppen en teddyberen houdt. Elk jaar komen er gemiddeld 10.000 bezoekers uit alle delen van de wereld deze unieke beurs bezoeken. Het is de grootste beurs in de wereld op dit gebied.

De liefde voor de pop of beer maakt iets in je los, wellicht iets dat wij verloren hebben toen wij afscheid namen van onze jeugd en nu weer hebben hervonden.
Poppen en beren zijn niet alleen speelgoed, ze hebben een eigen bestaansrecht en aantrekkingskracht, als verzamelobject, kunstvorm, kreativiteits-uiting en als therapeutisch object die de nodige rust brengt in ons gejaagde leven.
Dat wordt dus een kilometer genieten van baby poppen, fantasiefiguren, antieke poppen, teddyberen, boeken, alle materialen om zelf mee aan de slag te gaan, kortom een leuke wandeling waar je van de ene verbazing in de andere valt.
Of je nu verzamelt of er zelf mee bezig bent met het maken van poppen en beren, je komt altijd wel wat tegen. Misschien net die pop waar je vroeger mee gespeeld hebt en nu bij de antiekstands staat te pronken, of je ziet dat mooie stukje mohair liggen en de ouderwetse schoenknop-ogen, waar je allang op zoek naar bent om er een echte nostalgische teddybeer van te maken.
Er zijn vele demonstraties, waar u kunt zien hoe uit een stuk klei een poppencreatie wordt gemaakt. Raakt men in de ban van de poppen en teddyberen, dan kunt u zich ook laten inschrijven voor een inspirerende cursus. Er zijn een aantal workshops, waar u ter plaatse een leuke creatie kan maken voor decoratie in huis. Aanwezig zijn ook stands met boeken, magazines, over poppen en beren. De beren en poppendokters houden beide dagen spreekuur. Uw oude pop of beer kunt u op waarde laten schatten door de taxateur (gratis service).

Primeur op de Ahoy' poppen- en berenbeurs

Dit jaar organiseren het Fairy Fantasy Forum voor het eerst een heel bijzondere "Fairy Fantasy Straat" tijdens de poppenbeurs in Rotterdam, Ahoy op 3 en 4 november 2006.

In deze straat komen een 20 tal stands van kunstenaars, waaronder ook de stand van Hannie Sarris met haar nieuwste werkstukken.

De straat opent en sluit met een verlichte boog, alle stand zijn sprookjesachtig verlicht, er is eigen gemaakte elven muziek te horen, er loopt een elf rond die informatie uitdeelt en op de Forumstand op het pleintje zijn alle kunstwerken te zien voor onze Challenge 2006, Midwinterparade.

Het publiek kan tijdens de twee beursdagen stemmen voor het mooiste challenge kunstwerk.
Zaterdagmiddag wordt de winnaar van de Fairy Fantasy Challenge Award 2006 bekend gemaakt, en wordt deze Award feestelijk uitgereikt.

Het Fairy Fantasy Forum is een initiatief van de bekende kunstenares Hannie Sarris, meer informatie over dit forum en haar creaties is te bezichtigen op haar eigen website: www.hanniesarris.

Deze poppen- en berenbeurs wordt georganiseerd door Niesje Wolters van Bemmel, op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2006, Ahoy', Ahoy-weg 10, Rotterdam.
Open van 10.00 - 17.00 uur. Entree volwassenen: ¤ 8,- / 65+ ¤ 7,- / kinderen tot 12 jaar ¤ 1,-
Inlichtingen: Niesje Wolters van Bemmel, Centrumweg 8, 8162 PT EPE
Tel: 0031 - (0)578 - 62 05 02, fax: 0031 - (0)578 - 62 14 77 E-mail: beurzen@niesjewolters.nl, website: www.niesjewolters.nl