Senang tijdens de overgang


Vitotaal introduceert Vitotaal Soja+ Litothamnium, een sterke steun tijdens de overgang

VELDHOVEN, 20061103 -- Vitotaal introduceert Vitotaal Soja+ Litothamnium, een sterke steun tijdens de overgang. Het is rijk aan isoflavonen en heeft daarom een gunstige invloed bij overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, prikkelbaarheid en energieverlies. Het beschermt tegen celveroudering en draagt bij tot het behoud van sterke botten. Daarom biedt Vitotaal een goede ondersteuning voor vrouwen om energiek en sterk te blijven. Voor vrouwen die zich senang willen voelen tijdens de overgang.

Gunstige invloed
Soja bevat alle acht essentiële aminozuren en is dus een belangrijke eiwitbron. Het is rijk aan isoflavonen, die door hun sterke anti-oxidante werking beschermen tegen celveroudering. Isoflavonen zijn daarnaast sterk verwant aan het lichaamseigen oestrogeen. Vitotaal Soja kan helpen om de daling van het oestrogeengehalte tijdens de overgang te compenseren, waardoor het een gunstige invloed heeft bij overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, prikkelbaarheid en energieverlies.

De isoflavonen in Soja bevorderen daarnaast de kalkopname in de botten, iets waaraan vrouwen in de overgang extra behoefte hebben Tijdens de overgang daalt de kalkopname van het vrouwelijk organisme, waardoor het botstelsel meer calcium nodig heeft om sterk te blijven.

Een kalksupplement dat goed wordt opgenomen
Het bijzondere van nieuwe Vitotaal Soja is dat er Litothamnium aan is toegevoegd. Dit is een hooggedoseerde kalkbron, afkomstig van een kalkrijke algensoort, die bijdraagt tot het behoud van sterke botten. Litothamnium heeft zo'n fijne structuur dat het uitstekend door het lichaam wordt opgenomen.

Hierdoor biedt Vitotaal Soja voor vrouwen in de overgang én in de periode daarna een goede ondersteuning om energiek en sterk te blijven. Voor Vitotaal wordt geen gebruik gemaakt van genetisch gemanipuleerde soja.

Advies voor vrouwen in de overgang. Zorg voor:
* gezonde voeding met voldoende ijzer.
* IJzerrijke voedingsmiddelen zijn vlees, volkorenproducten, bladgroenten en gedroogde vruchten.
* Dagelijks voldoende lichaamsbeweging, zoals wandelen, fietsen, joggen, zwemmen of dansen.
* Voldoende (nacht-)rust. Ga op tijd naar bed, zorg voor een rustige slaapkamer en neem geen werk mee naar bed.

Wat is de overgang?
De overgang is de stap naar een fase in het leven van de vrouw waarin ze niet meer ongesteld wordt of zwanger kan worden. Heel natuurlijk, maar voor veel vrouwen is het een lastige periode.
De overgang begint met een periode waarin men onregelmatig gaat menstrueren. Deze duurt tot aan de laatste menstruatie, de menopauze. Hierna komt de periode van de eerste menstruatieloze jaren. De overgang vindt meestal plaats tussen 45 en 60 jaar. Het duurt gemiddeld vier jaar voor de menstruatie definitief wegblijft. Op vijftigjarige leeftijd heeft ongeveer de helft van de vrouwen de menopauze bereikt.

Hoe ontstaat de overgang?
De voorraad eicellen in de eierstokken raakt op bij vrouwen tussen de 45 en 60 jaar. Als er geen eitje meer vrijkomt, daalt ook de aanmaak van oestradiol, een vrouwelijk hormoon. De opbouw van het baarmoederslijmvlies raakt ontregeld. De menstruatie verandert en blijft uiteindelijk weg.

Informatie
Vitotaal Soja+ Litothamnium is verkrijgbaar bij de betere drogist, gezondheids- en reformwinkel.
Advieswinkelprijs ¤ 16.95
Ga voor meer informatie naar www.vitotaal.nl of neem contact op met de consumentenservice van Vitotaal: 0294-461101