Gemeente Asten


18-10-2006
Rondleiding sluis 10

Rondleiding vervanging sluis Asten

Op zaterdag 4 november organiseert Rijkswaterstaat een rondleiding op het bouwterrein van sluis 10 aan de Zuid-Willemsvaart in Asten.

Van dichtbij kunt u zien hoe de vervanging van de sluis vordert. Aangezien een sluis maar ongeveer één keer in de 100 jaar wordt vervangen, is dit een mooie gelegenheid om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. De rondleiding duurt ongeveer een half uur en vindt plaats bij sluis 10, Dijkstraat 67 a Asten. Tussen 9.30 uur en 13.30 uur wordt u rondgeleid in groepjes onder begeleiding van Rijkswaterstaat. Meld u vóór 1 november aan via telefoonnummer 0492-332186. Er is een maximum gesteld aan de aanmeldingen, dus vol is vol.

De Zuid-Willemsvaart is in opdracht van Koning Willem I gegraven. De fundamenten van de sluizen 10 en 12 zijn bijna tweehonderd jaar oud. Om te voldoen aan de moderne scheepvaart en de veiligheid te blijven garanderen, worden de sluizen volledig vernieuwd. Sluis 10 bij Asten op de huidige locatie van de bestaande sluis, sluis 12 in Someren wordt ongeveer honderd meter in zuidelijke richting verplaatst.