Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
19 oktober 2006

Kunstenaar Wouter Stips met Memisa in Zambia

Reportage 'Door de ogen van een kunstenaar' uitgezonden bij de AVRO

Wie wil er nog iets horen over Afrika? De problemen daar lijken zo groot als het continent zelf. De ziekte aids dwaalt als een kwade geest rond.

De medische hulporganisatie Memisa vraagt er aandacht voor. Niet voor een uitzichtloze toestand, niet voor een samenleving die wordt ontwricht door het wegvallen van bevolkingsgroepen - leraren, hulpverleners - wél voor mogelijkheden. Mogelijkheden die er zijn om mensen te redden; ieder mens dat gered of geholpen kan worden, is er één.

En hoe laat je dat mooi en kleurrijk zien? Door de ogen van een kunstenaar, dacht Memisa. Daarom werd de meest kleurrijke kunstschilder van Nederland, Wouter Stips, benaderd met het verzoek een kunstwerk te maken op de muur van het St. Theresa Hospital in Zambia. Een klein ziekenhuis, ver van de bewoonde wereld, een hiv-gebied, een malariagebied, zoals bijna overal in Afrika, dat met steun van Memisa werkt aan een goede en structurele gezondheidszorg.

En hij deed het. Zien?

'Door de ogen van een kunstenaar' wordt uitgezonden op 18 november bij de AVRO om 17.00 uur op Ned. 2. Vanaf 4 november 2006 t/m 7 januari 2007 kunt u een expositie van het werk dat Wouter Stips maakte in Zambia bezichtigen in het museum van Volkenkunde, Steenstraat 1, in Leiden. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00.


---



Ingezonden persbericht