Rappende Pierlala's in het Concertgebouw

Stichting praemuze

Op zaterdag 4 november a.s om 15.30 uur speelt de muziek-theatervoorstelling 'Pierlala' in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
Deze voorstelling staat in het kader van Kamermuziek in actie en wordt voorafgegaan door een presentatie van workshops omtrent de voorstelling, gegeven op scholen. Hierin rappen, zingen en spelen de kinderen hun eigen gemaakte versie van het Pierlalalied. Schrijver en stadsdichter Adriaan Jaeggi zal zijn medewerking hieraan verlenen.

Meewerkende scholen zijn de Burghtschool Amsterdam, en de Cirkel, Amstelveen

Pierlala werd gemaakt voor het grachtenfestival 2005, waar het uitgevoerd werd ten huize van burgemeester Job Cohen. Het is een 17e eeuwse klucht met klassieke- en minder klassieke muziek voor iedereen vanaf 6 jaar. De tekst werd herschreven en muziek uitgekozen om het woelige leven van deze vreemde snuiter te illustreren en vorm te geven. Elsina Jansen heeft de regie in handen.

De uitvoerenden van dit alles zijn Caroline Erkelens zang en Anne Nydam-Koene harp. Zij vormen samen het duo Musica del cuore en brengen hun familievoorstellingen sinds kort onder de naam De Zingende Harp. Ze schieten al enige jaren in de roos met hun recht in het hart programma's. U kunt ze vinden in bijvoorbeeld de Frits Philipszaal, het Concertgebouw, maar ook in kerkjes, kastelen en weilanden.

Het Concertgebouw te Amsterdam in de Kleine Zaal
Zaterdagmiddag 4 november aanstaande aanvang 15.30
(toegang: Euro 15,- Kinderen tot 15 jaar Euro 8,-)

Einde persbericht.

Foto is rechtenvrij te downloaden vanaf de beeldbank van het ANP Voor vragen kunt u contact opnemen met Annelies Basie 020 6701015.

Informatie over de medewerkenden:

Caroline Erkelens studeerde bij Christina Deutekom, Margreet Honig en Charlotte Margiono. Zij vierde in binnen en buitenland triomfen als de contessa in Mozarts opera Le Nozze di Figaro, La Voix Humaine van Poulenc en Maria in West Side Story van Leonard Bernstein. Zij is befaamd om haar grote dramatische zeggingskracht. Erkelens klonk nauwverweven met de menselijke emotie. Ze toonde het ongepolijste oerinstinct van moeder aarde, door de directheid waarmee ze het individuele karakter van het volk uit de verschillende landen tot uiting bracht(BN de Stem)

Anne Nydam studeerde harp aan het Haagse conservatorium bij Ernestine Stoop en Edward Witsenburg. Haar eerste solo-tournee gaf zij op 18 jarige leeftijd in Nieuw Zeeland. Zij ontwikkelde speciale muziektheatervoorstellingen voor kinderen waarmee zij met de Keltische harp sprookjes vertelt en ze meeneemt tot diep in het hart van de jaarlijkse seizoenen.
Zij had de begeleiding van de liederen op een fantastische manier vertaald naar een vloeiend spel..( De Stem)

Elsina Jansen studeerde theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Als assistent regisseur werkte ze o.a. bij De Nederlandse Opera, De Nationale Reisopera, de Vlaamse Opera en Opera Zuid en werkt sinds enkele jaren als freelance regisseur. Met haar eigen stichting Opera op Zak regisseert en produceert ze jaarlijks een muziektheatervoorstelling in de tuin van Museum Van Loon. In 2005 maakte ze haar eerste grote zaal productie, Nixon in China van John Adams, deze werd heel enthousiast ontvangen door de landelijke pers.
Jansens enscenering van Nixon in China is vernuftig in al zijn eenvoud (Volkskrant)