Gemeente Hengelo

Voor jezelf beginnen? Kom naar de Startersdag!

Op zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur wordt in het Ondernemingshuis Twente tussen Enschede en Hengelo de Startersdag gehouden. De dag is vooral geschikt voor mensen die voor zichzelf willen beginnen. Alle stappen uit dat traject; van eerste idee, oriëntatie, onderzoek en realisatie tot aan de groei van het bedrijf komen aan bod. Bovendien krijgt de belangstellende een unieke kans om in korte tijd contacten te leggen met deskundigen en zakenrelaties. Op deze manier ziet u geen zaken over het hoofd als u een eigen bedrijf begint. Maar ook als u al een tijdje onderneemt, krijgt u praktische oplossingen aangeboden en kunt u uw netwerk uitbreiden met interessante relaties.

Het bedrijf van Gijs Elfrink

Sinds 1 april 2005 heeft Gijs Elfrink (37) een eigen chemisch bedrijf onder de naam: Allinova. Allinova levert grondstoffen aan de papier-, hout-, verf- en textielindustrie. Hij levert onder meer brandvertragers, die ervoor zorgen dat behandelde materialen niet meer of minder branden.

Gijs Elfrink kwam op het idee om voor zichzelf te beginnen toen hij geen toekomst zag bij zijn ex-werkgever. Ik had de leeftijd, kennis en ervaring om voor mijzelf te beginnen, zegt Gijs.

Gijs heeft toen om informatie in te winnen de Startersdag bezocht van de Kamer van Koophandel. Ik kende de markt voor mijn producten heel goed, maar ik wist niet hoe ik mijn product daadwerkelijk moest exporteren. Op de Startersdag heb ik toen veel informatie verkregen over import- en exportkanalen. Ook heb ik met veel mensen gepraat over mijn plannen en ideeën en dat was leerzaam. Door het uitwisselen van ideeën, kun je vroegtijdig je visie aanpassen. Hierdoor kun je als bedrijf beter starten.

En dat is Gijs zeker gelukt. Allinova behaalt momenteel 95% van haar omzet door export; met name aan Noord-West Europa, Rusland en Australië Het is mooi om te zien hoe een bedrijf kan groeien, aldus ondernemer Gijs Elfrink.

Meer informatie?

Voor meer informatie kijkt u op www.kvk.nl/startersdagenschede, of u belt met de afdeling Economische Zaken van de gemeente Hengelo, telefoon (074) 245 9817 of 245 9589.