Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer doet mee aan MADD

Op zaterdag 4 november aanstaande neemt de gemeente Hoogezand-Sappemeer deel aan de landelijke Make A Difference Day.

Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen inwoners van de gemeente Hoogezand-Sappemeer kennis maken met de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk door de route langs 21 deelnemende organisaties te volgen en eventueel deel te nemen aan een klus of activiteit. Tevens vindt op deze dag ook in het Drevenbos te Hoogezand de landelijke Natuurwerkdag plaats.

In de maand november worden er landelijk, provinciaal en lokaal verschillende publieksactiviteiten georganiseerd, om het vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten en te promoten. De gemeente Hoogezand-Sappemeer sluit hierbij aan door op zaterdag 4 november 's middags van 13.00 tot 16.00 uur een meewerkdag en oriëntatieroute te organiseren. 21 Vrijwilligersorganisaties in de gemeente promoten deze dag het vrijwilligerswerk binnen hun organisatie door klussen aan te bieden en informatie te verstrekken. Inwoners van de gemeente kunnen op deze dag kennis maken met de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk.

Doe mee met een klus of activiteit

Behalve de mogelijkheid om kennis te maken met
vrijwilligersorganisaties wordt door duizenden mensen in Nederland de handen uit de mouwen gestoken. In onze gemeente worden ook diverse klussen en activiteiten aangeboden. Zo organiseert Landschapsbeheer Groningen in samenwerking met de Scouting en de gemeente Hoogezand-Sappemeer een natuurwerkdag in het Drevenbos. Het Rode Kruis geeft demonstraties van de defibrillator, reanimatie en wondverzorging, Veur Mekander gaat tuinen winterklaar maken, Radio Compagnie heeft een open dag en jongeren halen voor de Zonnebloem bij ouderen verzoeknummers op voor een muziek-programma van Radio Compagnie. Bij voetbalvereniging Kwiek worden de kleedkamers goed gesopt en de lijnen op het veld gekalkt. Bij Buurt- en Speeltuinvereniging Prinses Margrietpark gaan kinderen lampions maken. Bij Prisma wordt Pannavoetbal georganiseerd en worden bezoekers van thee en koffie en informatie voorzien.

Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zullen twee busjes langs de negen locaties rijden, waar alle deelnemende organisaties zich zullen presenteren, om de deelnemers van locatie naar locatie te vervoeren. De locaties zijn zichtbaar door de MADD-vlag die zij zullen uithangen.

Volg de oriëntatieroute en doe mee aan een klus of activiteit:

De route is af te halen bij het gemeentehuis en de Stichting Prisma en is te vinden op www.hoogezand-sappemeer.nl. Voor meer informatie over MADD en de Natuurwerkdag kan men zich richten tot St. Prisma, Lokaal Steunpunt Vrijwilligers, tel. (0598) 36 49 00, www.st-prisma.nl

Voor deelname aan de oriëntatieroute is opgave vooraf niet nodig.

MADD in Hoogezand-Sappemeer wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Stichting Prisma; Lokaal Steunpunt Vrijwilligers, Rabobank Midden-Groningen, Radio Compagnie en Humanitas.