Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 25 oktober 2006

'Over de grup'

Studiedag Emslandlager en kamp Westerbork

In het kader van het project Ohne Grenzen / Grenzenloos organiseren het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en DIZ Emslandlager - Papenburg op zaterdag 4 november aanstaande een studiedag waarbij de geschiedenis van de beide kampen en de omgang met de historische plek centraal staan.

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het Dokumentations- und Informationszentrum (DIZ) Emslandlager hebben dezelfde uitgangspunten voor hun werkzaamheden: het bewaren van de geschiedenis van de historische plek. Hoe daarmee omgegaan kan worden, is één van de onderwerpen tijdens de studiedag. Directeur Dirk Mulder van het Herinneringscentrum gaat in op de ontwikkeling van vluchtelingenkamp tot herdenkingsplaats kamp Westerbork. Zijn collega directeur Kurt Buck van DIZ Emslandlager vertelt over de omgang met de historische plek van deze concentratiekampen. Op het programma staan verder het persoonlijke verhaal van een overlevende, een korte lezing over de geschiedenis van de Emslandlager en een toelichting op een project van het Herinneringscentrum waarin de slachtoffers van de jodenvervolging centraal staan.

De studiedag Over de grup wordt georganiseerd in het kader van het project Ohne Grenzen / Grenzenloos op zaterdag 4 november van 10.00-16.30 uur. Het initiatief voor deze studiedag is afkomstig van mr. Douwe Jan Douwstra en drs. Klaas Hoogenboezem. U kunt zich aanmelden bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Kosten voor deelname zijn ¤ 15,-. De voertaal op deze dag is Duits.



Ingezonden persbericht