Gemeente Zevenaar


Ontheffing voor werkzaamheden aan het spoor buiten normale werktijden

In opdracht van ProRail verricht aannemer Volker Rail op 4 november a.s. onderhoudswerkzaamheden aan het spoor traject Arnhem-Emmerich nabij de overweg Molenstraat. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders aan de aannemer een ontheffing verleend voor het uitvoeren van werkzaamheden buiten normale werktijd (ontheffing artikel 4.1.2.2 APV).

Omwonenden zullen van de werkzaamheden enige hinder van ondervinden in de vorm van geluid. Daarom hebben burgemeester en wethouders voorschriften aan de ontheffing verbonden om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Een van de voorschriften is dat de aannemer de direct omwonenden van tevoren schriftelijk van het tijdstip en de aard van de werkzaamheden op de hoogte moet stellen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven heeft Van der Worp BV een ontheffing verleend voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan het spoor Arnhem-Zevenaar in de nacht van 4-5 november 2006 tussen 00.00 uur en 05.00 uur; het vervangen van lijmlassen met bijhorende werkzaamheden ter hoogte van de Beerenclauwstraat en Engeveldweg.

Deze ontheffing wordt verleend op grond van artikel 4.1.5 Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Duiven.

Aan de ontheffingen zijn wel voorschriften verbonden. Zij hebben voornamelijk tot doel de geluidsniveaus en de overlast tot een minimum te beperken.

Van der Worp BV dient tijdens de werkzaamheden een 24 uurs klachtenafhandeling te voeren. Dit betekent dat steeds een medewerker van het bedrijf bereikbaar moet zijn om klachten in ontvangst te nemen en daarop maatregelen moet treffen. Wanneer u ondanks voorzorgsmaatregelen toch overlast van het werk aan het spoor ondervindt, kunt u 24 uur per dag contact opnemen met Pro-Rail afdeling Klachten, Informatie en Vergunningen op telefoonnummer 038 4974253.

Terinzagelegging en bezwaar ontheffing Molenstraat Zevenaar

De ontheffing is op 1 november 2006 in het gemeentehuis ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte en kan daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten de openingstijden mogelijk. Hiervoor kan men contact opnemen met de heer Van Drunen van de afdeling Handhaving, doorkiesnummer 595 195. Verder wordt er op gewezen dat belanghebbenden binnen zes weken na verzending van de ontheffing daartegen een bezwaarschrift kunnen indienen bij burgemeester en wethouders.

Inzage stukken ontheffing Bereclauwstraat en Engeveldweg gemeente Duiven

U kunt de aanvragen en de ontheffingen vanaf vandaag in komen kijken bij de afdeling Milieu en Bouwzaken van de sector Grondgebied van het gemeentehuis, Kastanjelaan 3 in Duiven op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur en s middags op afspraak (tel. 0316 279332) van 14.00 tot 16.00 uur. Als hierom wordt verzocht (tel. 0316 279332) is inzage mogelijk bij de afdeling Burgerzaken van de sector Burger en Samenleving, tijdens de openstelling op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur