Gemeente Arnhem

Gemeente enquêteert binnenstadbezoekers (26-10-06) Zaterdag 4 november start de gemeente Arnhem weer een onderzoek onder bezoekers van de binnenstad. Dit onderzoek wordt sinds 1994 iedere twee jaar gehouden en meet het aantal bezoekers en de waardering van de Arnhem binnenstad.
Op woensdagmiddag 8 en donderdagavond 9 november gaat het onderzoek verder.
Bij (te) slecht weer op zaterdag 4 november, worden de enquêtes een week later uitgevoerd.

Bij iedere uitgang van het voetgangersgebied staan enquêteurs van de gemeente. Zij tellen personen die de binnenstad verlaten en vragen bezoekers om medewerking aan een korte enquête. Bezoekers wordt gevraagd naar hun herkomst, de waardering voor de binnenstad, de uitgaven die zij hebben gedaan, of het makkelijk was om de auto te parkeren, enz.
In de parkeergarages en de gratis fietsenstalling bij V&D wordt dit jaar aan bezoekers gevraagd wat ze van de kwaliteit van de garage en de servive van de stalling vinden.
In het onderzoek wordt ook gemeten hoe de bezetting van de parkeerplaatsen in het centrum is.

Begin volgend jaar zullen de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn. Dan zal ook duidelijk zijn of er grote veranderingen hebben plaatsgevonden ten opzichte van eerdere jaren. De uitkomsten worden bekend gemaakt via de pers en op www.arnhem.nl

OneStat.com Web Analytics