Gemeente Aalburg


Gratis compost op zaterdag 4 november 2006
composteren.jpg

De gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam willen hun burgers bedanken voor het goed gescheiden houden van het GFT-afval. Bovendien willen de gemeenten hun burgers graag kennis laten maken met de gebruiksmogelijkheden van compost.

De gemeenten hebben, evenals vorige jaren, besloten gezamenlijk een compostactie te organiseren, waarbij per huishouden ½ m³ compost gratis kan worden afgehaald. De gemeenten hopen dat deze actie voor de burgers een positieve stimulans zal zijn voor een goede scheiding van het GFT-afval van het overige huisvuil.

Waarom is compost goed voor uw tuin?
Compost vormt de basis voor een mooie en bloeiende tuin. Compost verbetert namelijk allereerst de structuur van uw grond, waardoor bijvoorbeeld kleigrond beter doorlucht en beter bewerkbaar wordt. Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het wortelstelsel van uw planten en voor een goede lucht- en waterhuishouding in uw tuin. Ook beschikt compost over kleine hoeveelheden voedingsstoffen die door de afbraak van de organische stof in compost (humus) geleidelijk vrijkomen.

Hoe komt u in het bezit van gratis groen-compost? U kunt heel eenvoudig in het bezit komen van gratis groen-compost: op zaterdag 4 november a.s. van 08.30 tot 13.00 uur op de gemeentewerf Veen aan Bagijnhof 60 te Veen.

U moet zelf zorgen voor een schep om de compost te laden en voor een aanhangwagen, emmers, plastic zakken of iets dergelijks om de groen-compost in mee te nemen.
De gemeente zorgt met een kraantje/grijper voor het laden op aanhangwagens. Vooraanmelding is niet nodig. Maar wees er wel op tijd bij, want in beginsel geldt op = op.

Let op uw vervoermiddel
Aanhangwagens e.d. waarmee het groen-compost wordt opgehaald moeten voldoen aan de eisen voor wegverkeer. De gemeente stelt nadrukkelijk dat het uw eigen verantwoordelijkheid is en blijft met welk vervoermiddel u compost komt halen.