Ingezonden persbericht


Internationale interesse voor Nederlandse Startersdag

Russen komen kunst afkijken

In de aanloop naar de KvK-Startersdag op 4 november komen medewerkers van een Russische Kamer van Koophandel naar Flevoland om de kunst van de startersvoorlichting af te kijken. De twee Russen zijn medewerkers van de Kamer van Koophandel in Dmitrov, het gebied waarmee de provincie Flevoland een vriendschapsrelatie heeft.

De aanpak van voorlichting aan startende ondernemers heeft de bijzondere belangstelling van Ivan Beljanin en Danila Pechkurov, beiden werkzaam voor de Kamer van Koophandel in Dmitrov. Vooral de grootschalige aanpak van de Startersdag heeft hun belangstelling, en zij zullen alle fasen volgen: vanaf dinsdag als wordt begonnen met de opbouw van de grote tent naast het pand van de Kamer van Koophandel, tot en met de Startersdag op zaterdag, die officieel wordt geopend door EZ-gedeputeerde Andries Greiner.

Jong ondernemerschap
Tijdens hun vierdaagse verblijf zullen de Russische gasten ook andere voorbeelden krijgen van jong ondernemerschap, onder meer door een bezoek te brengen aan het ROC Almere en de Agrarische Hogeschool in Dronten. Ook een bezoek aan het Incubatorproject in Lelystad staat op het programma.

Weinig ondernemers in Rusland
Uitwisseling van kennis is onderdeel van het convenant dat de Flevolandse Kamer van Koophandel in 2004 met haar partner-KvK in Dmitrov heeft gesloten. Doel is om meer aandacht te krijgen voor het zelfstandig ondernemerschap, dat in Rusland nog altijd geen vanzelfsprekendheid is. De komst van de twee is een uitvloeisel van een werkbezoek dat de Flevolandse KvK-medewerkers Harry Bakker en Hans van der Veen eerder dit jaar aan Dmitrov brachten.

Voor de redactie,