Gemeente Borger-Odoorn


31-10-2006
Landelijke natuurwerkdag ook in borger-odoorn

Op zaterdag 4 november vindt de 6e editie van de Landelijke Natuurwerkdag plaats. Op die dag gaan weer duizenden mensen aan de slag in natuur en landschap op 300 plekken verspreid over heel Nederland. Onder professionele begeleiding kan men ook in Borger-Odoorn meehelpen met snoeien en zagen, poelen schonen, wilgen knotten en broeihopen maken, maar ook kunstwerken van hout bouwen of knutselen met natuurlijke materialen. De dag is bedoeld voor jong en oud en biedt een breed publiek de gelegenheid om op actieve wijze kennis te maken met beheer en onderhoud van natuur en landschap.

Gemeente Borger-Odoorn steunt de Landelijke Natuurwerkdag met een subsidie van 1500,00. In Borger-Odoorn wordt gewerkt op drie locaties. Werkgroep van het Ven gaat tijdens de natuurwerkdag aan de slag bij Ven Katteveen in Eesergroen, waar bomen en struiken verwijderd zullen worden. Een aantal inwoners van Eesergroen houdt zich bezig met het verwijderen van opslag van bomen en struiken bij het Natuurpad Eesergroen. De coördinatie is in onze regio in handen van Landschapsbeheer Drenthe.
Naast de al genoemde activiteiten is er ook een activiteit op het Buinerveld in Borger. Hier gaat Scoutinggroep de Woudlopers samen met medewerkers van de gemeente paden herstellen in het gemeentebos.

Voor meer informatie over de Landelijke Natuurwerkdag in Drenthe kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Drenthe, dhr. P. Posthumus, T 0592-31 66 16 of kijken op www.natuurwerkdag.nl