Gemeente Maastricht

Maastricht doet mee aan MADD-dag

4 november

Maak kans op 500 euro voor je organisatie/vereniging/instelling

Zaterdag 4 november is in Nederland voor de tweede keer de MADD-dag (Make A Difference Day): een dag waarin vrijwilligerswerk centraal staat. Ook Maastricht doet mee met een geheel eigen invulling aan deze bijzondere dag voor haar vrijwilligers. Deze editie van MADD zoemen we specifiek in op het vrijwilligerswerk in de zorg, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze dag voor andere vrijwilligers(organisaties), verenigingen en instellingen die met vrijwilligers werken niet interessant zou zijn. Zo kun je tijdens deze dag bijvoorbeeld 500 euro winnen voor jouw organisatie/vereniging/instelling.

Kennismaken met vrijwilligerswerk
In het eerste gedeelte van deze MADD-dag maakt de Maastrichtse politiek kennis met vrijwilligerswerk in de zorg. Politici gaan tussen 12.00 en 14.00 uur met een vrijwilliger meelopen en een handje helpen in een van de Maastrichtse instellingen. Ook zullen zij met vrijwilligers van gedachten wisselen over hun werk. Zo krijgen zij een reëel beeld van wat zich afspeelt binnen dit vrijwilligerswerk.

20 Politici bezoeken de volgende instellingen:

* Martinussoos

* Ronald McDonaldhuis

* Vivre, locatie Koepelhof

* Vrouwengezondheidscentrum

* Vijverdal

* Maasveld

* UVV/Campagne

* UVV/Scharwyerveld

* Koffiehonk

* Stichting Wieckerhoes

* Hospice Trajectum

* SGL activiteitencentrum

* Stichting Abbeyfield

* Rode Kruis Steunpunt Mantelzorg

* Stichting Horizon

* Vivre, locatie Amby

* Vivre, locatie Providentia

Politiek debat
Om 14.30 uur starten we in Harmoniezaal Ster der Toekomst aan de Bredestraat 19 met een politiek debat over vrijwilligerswerk: 'Vrijwilligerswerk en haar toekomst'. Daarbij gaan vrijwilligersorganisaties, politici en wethouder Jacques Costongs over dit thema met elkaar in debat. Ook jij als toeschouwer krijgt de kans om je mening te zeggen. De eindconclusie van dit debat moet een duidelijk signaal naar de gemeentelijke politiek opleveren. Een signaal waarmee zij de komende tijd aan de slag kan.

De deelnemers aan het debat zijn:

* Jacques Costongs (namens gemeentebestuur)
* Wiel Nelissen, Seniorenpartij

* Jan Hoen, CDA

* Bastiaan de Jong, GroenLinks

* Paul Limpens, VVD

* Ans Bos (namens vrijwilligersorganisaties)
* Adje Syriër (namens vrijwilligersorganisaties)

Vrijwilligerscafé

Om 15.30 uur begint in bovengenoemde zaal het vrijwilligerscafé. Maastrichtenaren hebben de naam dat ze graag zaken aan de bar regelen. Nu krijg je de kans om in ontspannen sfeer met deskundigen te praten over zaken die je als vrijwilliger(sbestuur) bezighouden. Je wilt bijvoorbeeld een evenement organiseren en bent benieuwd hoe het met vergunningen gaat. Je hebt vragen over subsidies. Je hebt vragen over (sport)accomodaties en activiteiten. Je wilt weten hoe je fondsen kunt werven. ........'vraog 't mèr……’

Tevens maak je kans op het winnen van een mooie prijs voor je vrijwilligersorganisatie, vereniging of instelling. Zo is er bijvoorbeeld een geldprijs van 500 euro beschikbaar. Des te meer reden om te komen.

Er zijn o.a. medewerkers van de gemeente Maastricht, Trajekt (Servicepunt Vrijwilligers), een verzekeringsmaatschappij en de Media Groep Limburg.

Aan hen kun je vragen stellen over:

* subsidies

* vergunningen

* sport(accomodaties)

* vrijwilligersbeleid

* fondsenwerving

* verzekeringen

* pers(berichten)

Informele borrel

Na het vrijwilligerscafé (16.30 uur) sluiten we de dag af met een informele borrel. Het netwerken van het vrijwilligerscafé duurt dus nog even voort. En als in het Maastrichtse stadhuis de winnaars van de Maastrichtse vrijwilligersprijzen 2006 bekend worden gemaakt, maak je dat live mee en krijg je de kans om hen te feliciteren. Want we zullen vervolgens deze winnaars feestelijk in de Harmoniezaal onthalen.

Je bent uitgenodigd
Kom op zaterdag 4 november om 14.30 uur naar de Harmoniezaal Ster der Toekomst. Deze uitnodiging is voor iedereen die met vrijwilligerswerk te maken heeft. Speel de informatie dus door naar je (collega)vrijwilligers en doe er je voordeel mee. Meer informatie (o.a. deelnemende vrijwilligersinstelingen, deelnemers aan politiek debat en laatste essentiële informatie vind je op www.trajekt.nl, www.maastricht.nl en hieronder staat een folder waar u informatie uit kunt halen.