Gemeente Beuningen


Samenwerkingsoefening hulpdiensten in Nijmegen

Op zaterdagochtend 4 november aanstaande vindt in Nijmegen een samenwerkingsoefening plaats waaraan wordt deelgenomen door diverse hulpverleningsdiensten van de regio Gelderland-Zuid. De oefening vindt plaats in de nabijheid van de Van Schuijlenburgweg en het Steve Bikoplein in Nijmegen.

Door de brandweer wordt de 'brandweercompagnie interregionale bijstand' geoefend. Deze brandweercompagnie verleent bij grote incidenten bijstand aan andere regio's.
De compagnie, die uit een groot aantal brandweervoertuigen bestaat, zal zich formeren op een zogenaamde uitgangsstelling, het parkeerterrein Lingehorst aan de A2 tussen de afslagen Beesd en Culemborg. Van daaruit rijdt de brandweercompagnie rond 08.00 uur naar de oefenlocatie in Nijmegen. De colonne zal daar rond 09.00 uur arriveren.
De route is als volgt:

- A2

- Knooppunt Deil, A15, richting Nijmegen

- Knooppunt Valburg, A50, richting Den Bosch
- Knooppunt Ewijk, A73, richting Venlo

- Afrit 1a Wijchen, N326, richting Nijmegen
- Takenhofplein, rechtsaf Van Schuijlenburgweg

De colonne wordt tijdens de rit van de uitgangsstelling aan de A2 naar Nijmegen begeleid door een 7-tal motoragenten van de regiopolitie Gelderland-Zuid.
Het verkeer zal weinig tot geen hinder ondervinden van de verplaatsing van de brandweercompagnie. Het kan enkel voorkomen dat op kruisingen het verkeer even kort wordt stilgezet.
Wel kan er tijdens de oefening enige verkeershinder mogelijk zijn in de nabijheid van de Van Schuijlenburgweg en het Steve Bikoplein in Nijmegen. De deelnemende organisaties doen er uiteraard alles aan om deze hinder tot een minimum te beperken. Rond 11.30 uur zal de oefening worden beëindigd.