CDA prominenten collecteren voor Alzheimer

Stichting alzheimer nederland

Bunnik, 1 november 2006

In het kader van Make A Difference Day geven staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie en fractievoorzitter Maxime Verhagen op zaterdagochtend 4 november in hartje Rotterdam de voorzet voor de Collecteweek van Alzheimer Nederland.

Van der Knaap: 'Ik heb van heel dichtbij meegemaakt wat dementie betekent; mijn moeder leed aan de ziekte van Alzheimer. Het werk van Alzheimer Nederland is belangrijk en verdient alle steun. Ik wil ook de collectanten zo eens in het zonnetje zetten. Zij zijn zeer belangrijk voor het werk van goede doelen. Collecteren is niet het leukste vrijwilligerswerk.'

Ook Maxime Verhagen kent de vele nare gevolgen van de ziekte. Zijn echtgenote werkt als arts in de verpleeghuiszorg. Daarom wil hij de vrijwilligers van Alzheimer Nederland van harte ondersteunen, want er is nog veel geld nodig om verder onderzoek te kunnen doen.

Make a Difference Day (MADD) is een jaarlijks terugkerend groot landelijke evenement. Tijdens MADD doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk om vrijwilligerswerk te promoten en te stimuleren. De Nationale Collecte van Alzheimer Nederland begint op 6 november en loopt tot en met 11 november.

Alzheimer Nederland is de organisatie voor mensen met dementie en hun familie. Op dit moment zijn er meer dan 250.000 mensen met dementie in Nederland. Gemiddeld zijn drie mensen betrokken bij de zorg voor één dementiepatiënt. Dat betekent dat elke dag meer dan een miljoen Nederlanders te maken heeft met de gevolgen van deze ziekte. In alle lagen van de bevolking, op verschillende manieren en vaak jarenlang. Voor iedereen die met dementie te maken krijgt, is de ziekte een lijdensweg. Of u het nu zelf hebt of niet. Eén ding is zeker: u zult er mee moeten leren leven. Daarbij kan Alzheimer Nederland helpen. Alzheimer Nederland. Vergeet niemand.

De collecte-actie vindt plaats op zaterdag 4 november van 11.00 tot 12.00 uur. De locatie is de Lijnbaan in Rotterdam, voor de Hakkenbar, naast boekhandel Donner, tegenover de H & M.

Meer informatie vindt u op: www.alzheimer-nederland.nl


Noot voor de redactie,