Ingezonden persbericht


3e editie Amsterdam Dakar Challenge gaat EXTREEM

De 3e editie van de Amsterdam Dakar Challenge staat voor de deur en is onverminderd populair. Op zaterdag 4 november vertrekt de eerste groep van de 2006/2007 lichting van deze bijzondere 'rally' richting Afrika. Alle teams doorkruisen de Sahara in een tweedehands auto van maximaal ¤ 500,-. Dit jaar is er naast de reguliere route een EXTREME ROUTE uitgezet. Veel Challengers gaan deze uitdaging aan en kijken uit naar deze pittige trip voor man en auto. Maar of ze allemaal Extreme Proof zijn?

Er is géén ondersteuning/begeleiding tijdens de 7.000 km rit en de teams zijn dan ook volledig op zichzelf én elkaar aangewezen. Het motto is, laat niets of niemand achter en help elkaar hoe dan ook de finish te bereiken. Als dit betekent dat een auto 200 km door de woestijn moet worden gesleept, dan is dat zo.

Als de teams na ca. 3 weken het officiële eindpunt Dakar gehaald hebben, rijden ze door naar Banjul, Gambia. Daar worden de wagens geveild aan de lokale bevolking. De opbrengst van deze verkoop wordt geschonken aan lokale goede doelen die de teams zelf uitkiezen. Bovendien halen veel teams extra sponsorgeld op voor het door hen gekozen goede doel. De verwachting is een totale opbrengst van ¤500.000 voor charities, mede dankzij de steun van NCDO en Wilde Ganzen. Voor een klein land als Gambia is dit een zeer belangrijke bijdrage.

Lokale goede doelen die gesteund worden zijn o.m. de bouw van een school voor beroepsonderwijs, microkrediet projecten, een werkplaats voor rolstoelen en sponsoring van studenten. Zinvolle projecten die mede dankzij de Challenge totstandkomen.

Amsterdam Dakar Challenge
De Amsterdam Dakar Challenge is gestart in 2004 en is een initiatief van Arthur Verheijen. Inmiddels werkt een enthousiaste groep medewerkers fulltime aan dit project. Het is een combinatie tussen een ideëel initiatief, een knipoog naar de 'Le Dakar' en het realiseren van een 'jongensdroom'. Met de twee eerdere edities is al een bedrag bij elkaar gebracht van ruim ¤ 350.000,-. Kijk voor meer informatie op de officiële website: www.amsterdamdakar.com.