Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer op Startersdag

Op zaterdag 4 november is de gemeente Hoogezand-Sappemeer vertegenwoordigd tijdens de Startersdag in de Martiniplaza van 10.00-16.00 uur.

De Kamer van Koophandel organiseert dit voor de vijfde keer. Vorig jaar trok de Startersdag in Groningen maar liefst 1.600 geïnteresseerden aan die zich verdiepten in de start van een bedrijf.

De Startersdag van de Kamer van Koophandel is een uitgelezen kans voor de startende ondernemer om zich te oriënteren. Niet alleen krijgt hij een goed overzicht van alle partijen waarmee hij te maken kan krijgen, er bestaat ook de mogelijkheid om een gesprek aan te gaan met specialisten, zoals de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Daarnaast is er gelegenheid om tijdens diverse presentaties praktische kennis op te doen.
De wet - en regelgeving biedt ruimte om de start van een eigen bedrijf vanuit de uitkeringssituatie mogelijk te maken. In de praktijk wordt daar echter nog relatief weinig gebruik van gemaakt. Reïntegratie van mensen met een uitkering is sterk gericht op werken in loondienst en veel minder op het faciliteren van trajecten naar zelfstandig ondernemerschap.

Op de Informatiemarkt zijn ruim 45 organisaties aanwezig. Het aanbod varieert van gemeenten en netwerkorganisaties tot aan banken en allerlei aanbieders van boekhoudsoftware, kantoorartikelen en andere producten en diensten die voor starters van belang zijn.