Travel Unie International Nederland N.V.

eerste vlucht arkefly lijndienst bonaire - amsterdam
* ArkeFly: retour Bonaire - Amsterdam vanaf Naf 698/ ¬449,-
* Uniek drie-klassenconcept: Economy-, Comfort- en Business Class
* 25 kilo bagagevrijdom (35 kg in Comfort Class en 45 kg in Business Class)

* 50% toeristisch marktaandeel TUI Nederland Nederlandse Antillen en Aruba

* Door ArkeFly toerisme naar de Antillen en Aruba in 2 jaar verdubbeld

* Ruim 5.000 passagiers naar Bonaire in 2007

Bonaire, zaterdag 4 november 2006 - Met een inaugurele vlucht introduceert TUI Nederland vandaag met trots de nieuwe lijndienst Bonaire - Amsterdam van haar eigen airline ArkeFly. ArkeFly zal iedere zaterdag de route Bonaire - Amsterdam en vice versa rechtstreeks vliegen. De route wordt met een Boeing van het type 767-300 ER gevlogen, die het aantrekkelijke drie-klassenconcept voert: Business Class, Comfort Class en Economy Class. ArkeFly is de goedkoopste airline op de route Bonaire - Amsterdam en biedt daarnaast het voordeel dat iedere passagier tenminste 25 kilogram bagage gratis kan meenemen.

Inaugurele vlucht op zaterdag 4 november
ArkeFly voert op zaterdag 4 november de inauguratievlucht uit op de route Bonaire - Amsterdam. ArkeFly vliegt met ingang van deze datum één keer per week rechtstreeks van Bonaire naar Amsterdam, als onderdeel van de driehoeksvlucht met Curaçao. "Vandaag presenteert TUI Nederland haar airline ArkeFly op Bonaire", zegt Steven van der Heijden, voorzitter van de Raad van Bestuur van TUI Nederland, met gepaste trots. "Nu hebben de bewoners van Bonaire de kans om te profiteren van de scherpe tarieven waarvoor wij naar Amsterdam vliegen". Tickets kunnen geboekt worden via www.arkefly.nl en binnenkort ook via de twee reisbureaus op Bonaire.

Toerisme naar Antillen en Aruba ruimschoots verdubbeld door ArkeFly en TUI
De voortdurende uitbreiding van het aantal vluchten naar de Antillen en Aruba, heeft een zeer positieve uitwerking op de omvang van het Nederlandse toerisme naar de eilanden. Steven van der Heijden: "Iedere extra vlucht naar de eilanden betekent op jaarbasis een toename van ruim 10.000 toeristen. De groei van twee naar zes ArkeFly vluchten per week in de afgelopen twee jaar heeft dus voor ruim 40.000 extra Nederlandse toeristen gezorgd. In 2004 brachten 35.000 Nederlanders hun vakantie op de Antillen en Aruba door. In 2006 is dit aantal gestegen naar bijna 80.000. Daarmee zijn 'onze' tropische eilanden de meest populaire verre reisbestemming van Nederland, terwijl ze twee jaar geleden nog slechts op de 5e plaats stonden. Een spectaculaire ontwikkeling, die uitsluitend het gevolg is van de uitbreiding van de vluchtcapaciteit door TUI Nederland. Hierdoor hebben de eilanden eindelijk de stabiele verbinding met Nederland gekregen met veel stoelen tegen scherpe prijzen. Dit zorgt voor een constante stroom toeristen en daarmee voor een steeds belangrijker deel van de inkomsten in het gebied, vooral ook in de belangrijke zomermaanden, traditioneel het laagseizoen." De top 5 van de populairste verre bestemmingen is als volgt: Antillen en Aruba (80.000), de USA (65.000), Thailand (60.000), Mexico (50.000) en de Dominicaanse Republiek (45.000).

ArkeFly: drie-klassenconcept en minstens 25 kilogram bagage gratis ArkeFly beschikt over vier Boeings van het type 767-300 ER en een Boeing van het type 737-800. Voor de vluchten naar Bonaire wordt gebruik gemaakt van een Boeing 767. Hierin biedt ArkeFly haar klanten het unieke drie-klassenconcept: klanten kunnen bij boeking kiezen voor een stoel in de Economy Class (76 cm beenruimte), Comfort Class (84 cm beenruimte) of Business Class (100 cm beenruimte). Een bijkomend voordeel van de Comfort Class ten opzichte van de Economy Class is dat de rugleuning van de stoel een stukje verder naar achter kan worden gezet. Afhankelijk van stoelklasse en bestemming mogen passagiers tussen 25 en 45 kilogram ruimbagage meenemen. Voor Bonaire specifiek betekent dit dat iedereen in de Economy Class gratis 25 kilogram bagage mag meenemen, in de Comfort Class 35 kilogram en in de Business Class 45 kilogram. Tijdens de vlucht Bonaire - Amsterdam en vice versa zijn diverse maaltijden, snacks en drankjes inbegrepen. Om de passagiers een comfortabele vlucht te bezorgen zijn een video entertainmentsysteem en het inflight magazine ArkeFlyer aan boord aanwezig.

Achtergrond ArkeFly
In april 2005 introduceerde reisconcern TUI Nederland, marktleider op de Nederlandse reismarkt, officieel haar eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly. ArkeFly maakt onderdeel uit van de omvangrijke internationale TUI vloot, die verder onder andere bestaat uit de Belgische airline Jetairfly, de Britse airline Thomsonfly.com en de Duitse airlines Hapagfly.com en HLX.com. Gezamenlijk bestaat de internationale vloot van TUI uit 126 toestellen, variërend van B747-400 tot Fokker-100. Deze moderne vloot van 126 vliegtuigen vervoerde in 2005 25 miljoen passagiers.

TUI Nederland is onderdeel van Europa's grootste reisconcern

TUI Nederland - en daarmee ook ArkeFly - is onderdeel van het internationale TUI AG concern. TUI AG is het grootste Europese reisconcern met een omzet van ¬ 18 miljard (AWG 40 miljard) en zo'n 58.000 medewerkers in meer dan 20 landen. TUI AG is genoteerd aan de beurs van Frankfurt en behoort daar tot de zogenaamde DAX-index, de groep van belangrijkste beursfondsen.