Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 19 oktober 2006

Studiedag voor mensen met een verstandelijke handicap 'Ik voel me lekker'

Op zaterdag 4 november is in het ID-college aan de Groen van Prinsterersingel 52 in Gouda een studiedag voor mensen met een verstandelijke handicap. De Gemiva-SVG Groep verzorgt deze dag voor zijn cliënten in de regio Midden-Holland. Tijdens de studiedag kunnen zij deelnemen aan workshops, waarin zij verschillende ervaringen kunnen opdoen rond het thema 'Ik voel me lekker'.

Een groep medewerkers en cliënten van de Gemiva-SVG Groep organiseert de studiedag. Zij kozen ook het thema. Deze studiedag bouwt voort op die van vorig jaar. Toen konden bezoekers ontdekken wat ze fijn vonden om te doen. Nu gaat iedereen er veel meer zelf mee aan de slag. De 100 bezoekers hebben vooraf kunnen kiezen uit twaalf verschillende workshops, die de naam 'doe- en praatgroepen' hebben. Iedere workshop heeft te maken met een ruimte, waar mensen iets leuks kunnen doen of iets nieuws kunnen leren.

Ondervinden
De deelnemers kunnen alle nieuwe dingen zelf een keer uitproberen. Zo kunnen bezoekers van De lekkere Eetkamer ondervinden wat gezond en lekker eten is en dat koken. In Het Proeflokaal kunnen zij door ruiken, proeven en zien uitvinden wat hun favoriete kleur en geur is. Het Marktplein staat stil bij hoe je andere mensen kunt ontmoeten. Er valt ook veel te leren en te beleven in De Ontspannerij, De Praatplek, het Oud-Hollandse Huis, Het Danspaleis, De Muziektent, Het Pashokje, De Kunsthal, De Schoonheidssalon en Het Leerhuis.

Studiedagmap
Bij binnenkomst krijgen alle deelnemers een tasje en een mapje. In het mapje kunnen ze onder meer zien waar ze hun doe- en praatgroepen kunnen vinden. Alle informatie is voor iedereen duidelijk gemaakt door het gebruik van kleuren en pictogrammen. Deelnemers krijgen tijdens de workshops ook schriftelijke informatie, die ze in hun map kunnen bewaren. Daarmee kunnen ze later nog bekijken, wat ze ontdekt hebben in de workshops.

Programma
De bezoekers worden om 10.00 uur verwelkomd met koffie. Om de dag een feestelijk tintje te geven, verzorgen de leden van de voorbereidingscommissie een speciale opening. Zij doen dat met de ondersteuning van de film Summerbreeze van Bewegingstheater Impuls. De eerste workshop start om 10.45 uur. Tussen de middag is er een lunch. Om 13.30 uur begint de tweede workshop. Om 15.00 uur is er een hapje en een drankje. De afsluiting zal ook bijzonder zijn. Hóe is voor de bezoekers nog een verrassing.