Gemeente Hengelo

Start bouw fietstunnel onder Grobbenweg

ProRail bouwt namens de gemeente Hengelo een fietstunnel onder de spoorbaan ter hoogte van de Grobbenweg. De spoorwegonderdoorgang Grobbenweg is daarom afgesloten. De nieuwe fietstunnel is naar verwachting half augustus 2007 klaar. De aannemer werkt tijdens werkdagen aan het spoor. Tijdens het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 november werkt de aannemer dag en nacht en is geen treinverkeer mogelijk tussen Almelo en Hengelo. In maart wordt het spoor opnieuw een weekend buiten dienst genomen voor de bouw van de fietstunnel.

Gevolgen werkzaamheden

Voor het werk gebruikt de aannemer onder meer shovels, graafmachines, aggregaten en vrachtwagens. Het is mogelijk dat omwonenden wat geluids-of lichtoverlast ervaren, of wat trillingen hiervan ondervinden. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt door bijvoorbeeld de heiwerkzaamheden overdag uit te voeren en het bouwverkeer af te stemmen op schooltijden van de nabijgelegen Scholengemeenschap Twickel (geen bouwverkeer tussen 07.45 en 08.30 uur).

Omleiding

Verkeer wordt omgeleid via het viaduct over de Weideweg of via het viaduct Deldenerstraat. Richting Borne kan het spoor overgestoken worden via de overweg Schildsweg.