Ingezonden persbericht


Make a Difference Day met D66

D66 vrijwillig aan het werk voor kunstenaars met een psychiatrische achtergrond

In het kader van het landelijke evenement Make a Difference Day gaan Petra Hoogerwerf (gemeenteraadslid D66) en Ageeth Telleman (kandidaat kamerlid voor D66) op zaterdag 4 november werken voor de kunstuitleen Beeldend Gesproken. Op deze dag zetten vrijwilligersorganisaties hun deuren open zodat Amsterdammers een kijkje kunnen nemen achter de schermen.

D66 wil met deze actie aandacht vragen voor het belang van vrijwilligerwerk in de samenleving.

Petra Hoogerwerf: In Nederland zetten vele tienduizenden Nederlanders zich vrijwillig in voor anderen. Zonder deze stille arbeidskracht zouden veel activiteiten niet gedaan kunnen worden: amateursport, ouderenwerk, opvang van asielzoekers en culturele activiteiten. Wij zijn blij dat we juist voor Beeldend Gesproken aan het werk gaan!

Beeldend Gesproken is gespecialiseerd in werk van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. De kunstenaars hebben allen een eigen signatuur en werken actief aan hun carrière als beeldend kunstenaar. D66 gelooft in de kracht van mensen. Juist deze organisatie geeft mensen de mogelijkheid om hun professie op te pakken. En zo hun zelfvertrouwen te vergroten. Want wat is er niet fantastischer om je werk te kunnen verhuren of verkopen!

Tijdens deze dag steken overigens tal van Amsterdammers en andere politici van o.a. de VVD en de PvdA hun handen uit de mouwen.

Op zaterdag 4 november om 14.00 uur start de activiteit op de Borgerstraat 102. Kunstenaars zullen aanwezig zijn om hun werk te presenteren. Hierna gaan Hoogerwerf en Telleman de straat op om publiek te lokken naar de galerie. Het team van Beeldend Gesproken zorgt voor een leuke ontvangst van belangstellenden. En alle klanten krijgen een speciale korting.

De Make A Difference Day wordt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Amsterdam en roept alle Amsterdammers op om mee te doen!


---