Ingezonden persbericht


Speciale aandacht voor start door overname

Op zaterdag 4 november organiseren de Kamers van Koophandel voor het vijfde jaar de succesvolle landelijke Startersdag. Op 25 verschillende locaties in Nederland kunnen mensen, die met het plan rondlopen een bedrijf te starten, alle nodige informatie vinden. Speciale aandacht is er dit jaar voor het thema 'Start door overname'. Het eerste jaar bezochten 16.000 mensen de Startersdag. Dit jaar worden net als vorig jaar 38.000 bezoekers verwacht.

100.000 ondernemers gezocht
De komende jaren zoekt door onder andere de vergrijzing een steeds groter aantal ondernemers een opvolger. Onder het motto '100.000 ondernemers gezocht' wordt er op deze dag meer informatie gegeven over de mogelijkheden om te starten door een bedrijf over te nemen. Het overnemen van een bedrijf heeft voor een starter een aantal voordelen. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld al naamsbekendheid opgebouwd en heeft de starter vanaf dag één al klanten én inkomsten.

Programma
Op deze dag is er op elke locatie een informatiemarkt met stands van organisaties waar een starter mee te maken krijgt, zoals banken, accountants en de Belastingdienst. Hiernaast worden verschillende presentaties gehouden over bijvoorbeeld het maken van een ondernemingsplan en over financiën. Er kunnen bovendien persoonlijke gesprekken gehouden worden met diverse specialisten. De dag duurt van 10 tot 16 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.kvk.nl/startersdag.

Starten van een onderneming populair
Het aantal startende ondernemers is in de afgelopen jaren flink toegenomen. 2005 was een recordjaar met meer dan 75.000 startende ondernemingen. In 2004 waren dit er nog 65.000. Onder de startende ondernemers is een aantal algemene trends te zien. Parttime ondernemen neemt toe. Er gaan steeds meer vrouwen ondernemen en het aandeel starters dat buiten Nederland is geboren neemt toe.