Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Land van Ooit wordt Land van Sint

Pruts Piet verklapt locatie schatkamer Sinterklaas

Spanje, 13 oktober 2006 - Dit jaar heeft Pruts Piet per ongeluk de schatkamer van Sinterklaas verklapt. Nadat de Sint en zijn Zwarte Pieten in Middelburg zijn aangekomen, vertrekt de Sint naar zijn schatkamer vol pakjes en snoepgoed. Tot nu toe was het altijd een groot geheim waar de schatkamer van Sinterklaas zich bevond, maar Pruts Piet heeft zijn mond voorbij gepraat. De schatkamer staat in het Land van Sint te Drunen. Van vier november tot en met drie december kunnen alle kinderen samen met hun ouders een kijkje nemen in de keuken van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

In het Land van Sint zijn er allerlei dingen te doen. Zo is er de pepernotenbakkerij, waar kinderen pepernoten leren bakken en de stal van het Klaaspaard waar kennis gemaakt wordt met Amerigo. Verder leren kinderen hoe ze een echte Zwarte Piet kunnen worden en als ze het goed gedaan hebben ontvangen ze een heus Pietendiploma. In de enorme schatkamer van Sinterklaas kunnen zowel kinderen als ouders allerlei snoep- en speelgoed proeven of uitproberen. Ook kunnen kinderen hier alvast een verlanglijstje maken voor de Sint. In de Pietenarena wordt de grote Pietenshow opgevoerd.

Leuke weetjes over Sint & Piet


- Het land van Sint beslaat ruim 1000 m2


- Ongeveer 40.000 kinderen worden verwacht


- In de schatkamer worden 10.000 pakjes per dag ingepakt


- De pepernotenbakkerij bakt 10.000 pepernoten per dag


- 5.000 kilo marsepijn en 8.000 taai taai poppetjes worden uitgedeeld


- 100 zwarte pieten zijn aanwezig


- Openingstijden zijn op woensdag en donderdag van 13:00 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 18:00

Noot voor volwassenen, niet bestemd voor kinderen

In de nacht van drie op vier november wordt het Land van Ooit overgenomen door de Zwarte Pieten van Sinterklaas om zo de komst van de Sint alvast voor te bereiden. Daarmee wordt het Land van Ooit Nederlands' eerste en grootste Sinterklaaspretpark.

Over Land van Ooit

Het Land van Ooit is een anders dan anders pretpark. In het Land Van Ooit staat de bezoeker centraal en de beleving bestaat uit interactief en actief vermaak in de vorm van onverwachte ontmoetingen met de inwoners van het Land van Ooit. Naast een dagje uit met het gezin biedt het Land van Ooit ook faciliteiten voor zakelijke aangelegenheden, zoals: vergaderingen, motivatieprogramma's en grote presentaties.



Ingezonden persbericht