Ingezonden persbericht



---

*PERSBERICHT*

---

*DON CABALLERO MET WE VS DEATH IN WATERFRONT*

Don Caballero wordt in de zomer van 1991 opgericht, brengt vijf albums uit op Touch and Go Records tussen 1993 en 2000 en gaat in november 2000 uit elkaar. Drummer Damon Che recruteert in 2003 nieuw personeel voor een nieuw Don Caballero en vanaf dan neemt Relapse Records de band onder hun vleugels en brengt hun nieuwste album, World Class Listening Problem, in mei van dit jaar uit. Don Caballero is niet voor de zwakke types onder ons. Als je ooit benieuwd bent geweest naar hoe MC Escher zou klinken als zijn werk omgezet zou worden in muziek en door Sonic Youth zou worden uitgevoerd, dan moet je op 4 november zeker naar WaterFront komen. Dan kun je in het voorprogramma met de jongens van we vs. death mee op een instrumentale trip waar trompet, gitaar, bas en drum in gevecht én in liefde samenkomen.

Stel je voor... Een horde nomadische aliëns met verlengde ledematen besluit naar aarde te emigreren met de intentie de bewoners van deze zonderlinge planeet kennis te laten maken met hun genetische oppergezag. Dit doen ze door een instrumentale rockband te vormen. De kracht van de muziek maakt het stemgeluid overbodig. "Die gekke mensen", denken ze, "Wij hoeven ons niet aan te passen aan jullie gevoelige aardse oren. Wij hebben geen couplet-refrein-couplet herhaling nodig om jullie in een verwarrende trance te brengen." Ze kwamen hierheen om ons in verlegenheid te brengen en ons versteld te doen staan. Mission accomplished.

De vier onderdelen van deze machine vol sonische ongeregeldheid zeggen uit Pittsburgh te komen, maar wij weten wel beter natuurlijk... Wat we ook weten is dat de band, 'liefkozend' The Don genoemd, ondertussen het moederschip in Chicago heeft geland. Verder is duidelijk dat gitaristen Mike Banfield en Ian Williams ingewikkelde, gewarpte melodieën en getwiste arpeggios bouwen die pulseren langs de enge, heftige baslijnen van het wezen Pat Morris. Én we weten dat dit alles wordt aangestuurd door -en niet mogelijk zou zijn zonder- de buitenaardse beatexplosie van drummer/ octupus Damon Che. Oh ja... en dat de band in de zomer van 1991 is opgericht.

Chicago's Touch and Go Records is lange tijd een 'home away from home' geweest voor deze vreemde figuren, aangezien alles wat ze maakten op dit label werd uitgebracht. Tot 2002 toen de groep elkaar losliet. In 2003 recruteerde drummer Damon Che nieuwe bandleden, in mei van dit jaar brengt Relapse Records het laatste wapenfeit 'World Class Listening Problem' uit.

De jongens van We vs. Death houden van elkaar, dat zie je zo. Samen torens beklimmen, vegetarisch koken en zware shag roken behoren tot hun meest favoriete bezigheden. Met hun muziek weten ze zowel subtiele als woeste geluidslandschappen te scheppen. Begane paden betreden ze niet, maar toch banen ze zich een weg door het overweldigende landschap. Een weg die dynamisch, melodieus, melancholisch en meeslepend zal blijken.

Liefhebbers van heavy experimental math rock met jazz fusion elementen, zaterdag 4 november is je dag. Parkeer je vliegende schotel aan de Maas en zwabber op je verlengde ledematen via de bar naar het podium om vervolgens stevig uit je schoenen geblazen te worden.

Datum: zaterdag 4 november 2006
Deur open: 20.00
Toegang: 8 euro
Locatie: WaterFront Café
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/doncaballeropgh www.southern.com/southern/band/DONCA/19218.html
http://www.touchandgorecords.com/bands/band.php?id=10


---

*voor de redactie
*Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Saskia de Feijter (hoofd communicatie)
saskia@waterfront.nl / 010-2010980

Valesca Mulder (medewerker communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980

---

--

--
WaterFront
Saskia de Feijter (Hoofd Communicatie)
saskia@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op di, wo & do aanwezig op kantoor)