Ingezonden persbericht


Persbericht

Filmfestival, een feit!

Het lang verwachte filmfestival is nabij. Op zaterdag 4 november zal SCENECS, een filmfestival voor toekomstige professionele en huidige filmmakers voor het eerst in de Amersfoortse geschiedenis plaatsvinden. SCENECS wordt een jaarlijks terugkerend fenomeen in het midden van ons land en zal dit jaar in theater De Lieve Vrouw plaatsvinden.

De hoofdinitiatiefnemer is Arya Tariverdi van ATP Film Company, de Amersfoortse filmproductiemaatschappij. Negen jaar lang timmert hij aan de weg om de filmcultuur in Amersfoort een nieuw leven in te blazen. Uit de vele nationale en internationale inzendingen blijkt ook dit festival al een schot in de roos. Hiermee is Amersfoort binnen de filmcultuur duidelijk op de kaart gezet. Het festival bestaat uit een dag - en avondprogrammering. In het dagprogramma zullen de geselecteerde films simultaan in 2 zalen vertoond worden. De ingezonden films zijn ingedeeld in de volgende categorieën; drama, documentaire en short (experimenteel, videoclip en animatie). Een vakjury met brede kennis uit de filmwereld zal de inzendingen beoordelen. Per categorie kan een gouden Kei (Dutch Golden Stone) als hoofdprijs met een geldbedrag van 750 euro plus een Videoland cadeaubon ter waarde van 150 euro worden gewonnen. Het dagprogramma in de zalen 1 en 2 zijn vrij toegankelijk. De toegangskaarten van het avondprogramma bedragen 5 euro en zijn te koop via www.lievevrouw.nl. Tevens kunt u voor kaartverkoop ook terecht bij de kassa van het theater. (Let op! Gezien de beperkte plaatsen raden we u aan ruim van tevoren de kaarten te kopen!). Het dagprogramma start om 11.30 en duurt tot 17.00 uur. Van 17.00 tot 20.30 uur is er een pauze, waarin men de gelegenheid krijgt om in bepaalde restaurants in de Amersfoortse binnenstad tegen een gereduceerde prijs te dineren. De awarduitreiking start om 20.30 uur en eindigt om 22.30 uur. Dit programma wordt geopend door de Wethouder van cultuur de heer Kruyt en zal gepresenteerd worden door niemand minder dan Miss Nederland (2006). Tussen de awarduitreiking door kunt u genieten van verschillende dans- en muziekacts.

Om de bezoekers alvast in de sfeer van het filmfestival te brengen worden er in samenwerking met ParkeerService korte films vertoond in de parkeergarages van het stadhuis en de Koestraat.

Voor meer informatie of de inhoud van programma ga naar www.scenecs.com of bel
033-4565888.