Gemeente Utrecht

|Postbus 8375                                                                   |
|3503 RJ  Utrecht                                                               |
|Telefoon: 030 - 286 40 98                                                      |
|Fax: 030 - 286 70 45                                                           |

Utrecht, 261 november 20065
Sw/112

Handen uit de mouwen op de Natuurwerkdag!
Zaterdag 4 november op 15 plekken in de stad
Opening: 10.00 uur, Griftsteede in het Griftpark

Landelijk steken duizenden mensen de handen uit de mouwen voor natuur en landschap op de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november. De gemeente Utrecht doet voor de vierde maal mee en nodigt jong en oud uit deel te nemen aan leuke activiteiten in het groen, die op 15 plekken in de stad plaatsvinden: van wilgen knotten tot bollen planten. Wethouder Robert Giesberts (Openbare Ruimte en Groen) opent om 10.00 uur in het Griftpark de Utrechtse Natuurwerkdag. Vanaf het plein van Griftsteede vertrekt de wethouder met een Pools trekpaard, het gereedschap en de vrijwilligers naar het park om te gaan hooien.

Kinderen welkom
Deze dag is voor inwoners van Utrecht de kans om onder professionele begeleiding wilgen te knotten, takkenrillen te maken,E ecomuren te bouwen, bollen te planten, wilgen knotten of vlechtheggen te maken; . Iin bijna elke wijk zijn leuke activiteiten voor jong en oud.. Er is altijd wel een locatie in de buurt. Ook kinderen kunnen oOnder begeleiding van een ouder of verzorger aan de slag. Op de website is aangegeven welke locaties speciaal geschikt zijn voor kinderen. Op elke locatie staat koffie en thee klaar. Vooraf aanmelden is gewenst. Kijk voor meer informatie de speciale locaties voor kinderen en aanmelding op www.natuurwerkdag.nl of www.utrecht.nl/natuurwerkdag. Aanmelden kan ook telefonisch onder nummer via 0900 - 777 09 00 (0,10 cpm). Deelname is gratis en de activiteiten duren van 10.00 tot 15.00 uur.

Wat en waar in Utrecht
Je kunt je In Utrecht kan je je aanmelden voorde volgende locaties:
Koppelsteede (Lunetten): huizen bouwen voor kleine dieren; Fort Lunet III (Lunetten): snoeien en zagen; Watergangen (Lunetten): bollen planten; Dierenweide Nieuw Rotsoord (Hoograven): bollen planten en onderhoud fruitbomenonderhoud; Educatieve Ttuin Ppark Transwijk (Transwijk): ecomuur, wilgenhut, composthoop en leemoven maken; Oude Rijn (Oog in Al en in Lombok): natuurvriendelijke oevers maken; Einde de Tol (Vleuten): wilgen knotten; Educatieve Ttuin Vancouverdreef (Overvecht Noord): wilgenhut en ecomuur maken; Klopvaart Noord (Overvecht Noord): een schoonmaakbeurt voor de vaart; Fort Blauwkapel (Overvecht Zuid): snoeien, rooien, zagen en dan vlechten; Griftpark (Wittevrouwen): hooien met het een trekpaard; Ecologisch Tuinenpark Dde Driehoek (Voordorp): snoeien, houtwal aanleggen en eendenloopplanken voor eenden maken; Recreatiegebied De Voorveldse Polder (Voordorp): bollen planten; Kromme Rijn (Maarschalkerweerd): vlechtheggen maken.

Groeiend succes
Dit jaar gaan op bijna 300tienduizend plekken in heel Nederland vrijwilligers aan de slag. Het succes van deze dag is te zien aan Dde stijgende lijn in zowel het aantal deelnemers dat zich aanmeldt als het aantal locaties waar gewerkt kan worden, bewijst het succes van deze dag. In 2001 waren er landelijk 80 locaties en meldden 1.150 deelnemersdeelnemers zich aan. In 2005 waren dit er respectievelijk 260er al locaties open door heel Nederland en 10.500. actieve vrijwilligers, en dit jaar is dat nog meer!