Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 24 oktober 2006

4 november Natuurwerkdag, steek de handen uit de mouwen!

Zaterdag 4 november gaan duizenden deelnemers weer een dag actief aan de slag in bos, veenweide, moeras, duinen en heidegebieden. Op 300 locaties in heel Nederland wordt er samen gewerkt aan onderhoud van natuur en landschap.

In Noord-Holland zijn maar liefst 36 werklocaties. Iedereen kan meedoen aan de werkdag. Onder professionele begeleiding kan men struiken snoeien, gras hooien, wilgen knotten, broeihopen voor slangen aanleggen, heide plaggen en nog veel meer. De Natuurwerkdag zorgt voor actie en lol op mooie plekken buiten. Kinderen kunnen onder begeleiding takken opruimen, kruiwagens volladen, nestkasten bouwen, helpen bij het vellen van grote bomen, trilveen maaien of hooien van riet. De dag is ook een eye-opener om te zien wat vrijwilligers en natuur- en landschapsorganisaties in de omgeving zoal doen om de natuur en het landschap mooi te houden. VSBfonds en de Nationale Postcode Loterij maken de Natuurwerkdag mede mogelijk.

De werkzaamheden verschillen per locatie. In het Ilperveld en het Zwanenwater kan men boompjes verwijderen. Bij het Landje van Naber bij Hoorn gaat men zeisen, hekwerken maken en riet opruimen. In het Naarder Engh worden bomen omgetrokken om open plekken te maken. Alle werkzaamheden in Noord-Holland staan op de website www.natuurwerkdag.nl.

De Natuurwerkdag vindt voor de 6e keer plaats en valt dit jaar samen met Make a Difference Day waarbij tienduizenden Nederlanders zich massaal vrijwillig inzetten voor een nuttig doel. Begin november zal dus geheel in het teken staan van vrijwilligerswerk!

Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Er is altijd een locatie in de buurt. Kijk op www.natuurwerkdag.nl of bel 0900 - 777 09 00.

De dag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), Vereniging Natuurmonumenten, Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM), Staatsbosbeheer, Vobula, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), IVN Vereniging voor natuur- en milieu educatie, Scouting Nederland, ANWB en enkele provinciale Landschappen.