Digitale Gemeente Houten

Lieddag hoogtepunt op jubileum

zaterdag 28 oktober 2006 - Bron: Trefpunt (léon van Zijl)

HOUTEN Dankzij enkele enthousiaste koorleden van het jubilerende Cantilene kunnen liefhebbers van koorzang op zaterdag 4 november deelnemen aan een Lieddag. Doel van de dag: liederen instuderen en aan het eind samen in de kerk aan de Loerikseweg een uitvoering geven.

Dieny Vonk, Monique van den Brink, Jan Mousset en Coby Miltenburg maken zich even los van de repetities om het initiatief te Promoten. Als je met allemaal gelijkgestemden staat te zingen, krijg je gewoon kouwe rillingen, zegt Coby, die samen met andere koorleden al vaker in Amsterdam aan zon dag deelnam. Bij ons vierde lustrum wilden we dit nog een keer in Houten organiseren, want een aantal jaren geleden kwamen er veel mensen op af. Iedereen die van zingen houdt, kan meedoen. Jan vult haar aan: Je begint de dag redelijk blank met elkaar. Na flink repeteren stáát er iets aan het eind van de dag, hoe veel of hoe weinig ervaring je ook hebt. Dieny kan dat beamen: ze is al jaren lid van Cantilene. De kracht van ons koor is saamhorigheid. Niet alleen in de muziek, maar ook in de omgang tussen de leden onderling. Op de Lieddag klinkt die saamhorigheid door in de muziek.

Meedoen
Componist/dirigent Tom Löwenthal bekend van de Amsterdamse Lieddag- verleent op 4 november van 10.00 uur tot 17.00 uur in de parochiekerk zijn medewerking aan de Houtense versie. Afsluiting met een korte vesperdienst. Deelname kost tien euro, inclusief partituren, koffie en thee. Lunchpakket zelf meenemen. Het repertoire bestaat uit moderne Nederlandstalige lithurgische muziek. Aanmelden per e-mail: lieddagcantilene@gmail.com onder opgave van stemsoort- of telefonisch (637 1284; van 9.30 11 uur)

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).