'De taal die het leven kleurt" expositie galerie Klas Vijf te Velp

EEN EXPOSITIE DIE U BESLIST MOET GAAN ZIEN



VELP, 20061028 -- 4 november t/m 26 december 2006 opening 4 november 16.00 uur

Onder de noemer 'De taal die het leven kleurt" toont de Velpse galerie Klas Vijf kunstwerken van hoge kwaliteit en beeldende kracht van drie landelijke bekende kunstenaars; Ton Bouchier, Marianne den Otter en Robert Terwindt van wie kort geleden nog een grote overzicht-tentoonstelling was in het Nijmeegs museum Het Valkhof.



Ton Bouchier werd geboren in 1950 in Den Helder. Hij maakt zeer kleurrijke schilderijen zonder zich te houden aan artistieke conventies, trends en vaste regels van het perspectief, zodat niets het vrije spel van de persoonlijke verbeelding in de weg staat. Zijn geschilderde weergave van de kleine dingen uit ons dagelijks leven zijn geen wereldschokkende zaken, maar wel zaken die ons dagelijks leven bepalen en kleur geven. Marianne den Otter geboren in 1950 is als kunstenaar autodidact. Desondanks maakte ze al snel naam met haar prachtige beelden, expressies van kracht en kwetsbaarheid. Zij toont haar beelden voor het eerst in Velp. Dat is niet het geval met het werk van de zo vaak geprezen Robert Terwindt. Deze vaste exposant van Klas Vijf kreeg voor zijn kunstenaarschap onlangs een lintje, Ridder in Orde van Oranje Nassau. De in 1940 geboren kunstenaar beweegt zich bij het schilderen en tekenen op het snijvlak van figuratie en abstractie. Het is voor hem een poging een taal te vinden die leesbaar is, realistisch, maar daarbij is voor hem abstractie noodzakelijk om zich emotioneel uit te drukken.

Deze prachtige tentoonstelling duurt tot en met tweede kerstdag. Openingstijden van de Galerie zijn van donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op de zondagen en de beide kerstdagen van 13.00 tot 17.00 uur. U vindt de galerie aan de achterzijde van de voormalige Nassauschool aan de Oranjestraat 36d in Velp.
Voor meer inlichtingen internet: www.klasvijf.nl of telefoon: 026-4458575.
Maar het beste is, gewoon gaan kijken.




Ingezonden persbericht