Gemeente Utrecht

Utrecht, 2 november 2006

Sw/125

Tweede fase werkzaamheden Oudenrijnseweg in volle gang

Oudenrijnseweg gedeeltelijk afgesloten voor verkeer

In het weekeinde van 4 en 5 november wordt de nieuwe Oudenrijnseweg aangesloten op de bestaande Oudenrijnseweg Noord. Dit betekent dat vanaf vrijdagavond 3 november 18.00 uur tot maandagochtend 6 november 06.00 uur de Oudenrijnseweg gedeeltelijk is afgesloten voor verkeer. De rotonde Letschertweg en rotonde Oudenrijnseweg (uitgezonderd richting Leidsche Rijn) blijven open. Hierdoor blijft het bedrijventerrein bereikbaar. Ondertussen werkt de Provincie ook aan de Letschertwegweg. Deze is vanaf vrijdagavond 3 november 18.00 uur tot maandagochtend 6 november 06.00 uur afgesloten van Hooggelegen tot en met kruispunt Strijkviertel. Bovendien wordt de oprit A2 vanaf Hooggelegen richting het zuiden door Rijkswaterstaat afgesloten van vrijdagavond 3 november 21.00 uur tot zaterdagochtend 4 november 05.00 uur.

Eerste en tweede fase

In de eerste fase van de werkzaamheden, van oktober 2005 tot mei 2006, is het eerste deel van de Oudenrijnseweg, vanaf de Letschertweg tot en met de nieuwe rotonde Oudenrijnseweg/Naamrijk, aangelegd. Het HOV-viaduct is nu gereed. Hierdoor is de gemeente Utrecht in september begonnen met de werkzaamheden van de tweede fase Oudenrijnseweg . Tijdens deze fase wordt de Oudenrijnseweg over het viaduct doorgetrokken en aangesloten op de bestaande Oudenrijnseweg Noord , ter hoogte van de brug over de Leidsche Rijn. De werkzaamheden vinden plaats tussen de nieuwe rotonde Oudenrijn en de brug over de Leidsche Rijn. De uitvoering is eind november gereed, de Oudenrijnseweg is maandag 6 november weer open.

Wat wordt er gedaan?

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de funderings- en asfaltconstructie van de weg, het plaatsen van lichtmasten, het planten van bomen en het afwerken en inzaaien van de bermen. Zodra de aansluiting van de Oudenrijnseweg gereed is op maandag 6 november wordt de tijdelijke omleiding, die is aangelegd voor de bouw van het HOV-viaduct verwijderd.

Bereikbaarheid

Het verkeer dat via de Ouderijnseweg richting Leidsche Rijn (Langerak) in beide richtingen wil rijden, wordt omgeleid via een omleidingsroute die staat aangegeven. Men kan de omleidingsborden volgen. Verkeer dat de Letschertweg op komt rijden vanaf de omleiding Leidsche Rijn wordt omgeleid over de snelweg om Hooggelegen te bereiken. Dit geldt ook voor het verkeer dat via Hooggelegen op de Letschertweg richting Oudenrijn of De Meern rijdt. Bedrijventerrein Oudenrijn blijft, vanuit De Meern, via de Letschertweg wel bereikbaar.