Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwarte Pieten plegen staatsgreep in Nederland

Zwarte Pieten nemen Land van Ooit over

Drunen, 3 november 2006 - De Zwarte Pieten van Sinterklaas hebben een staatsgreep gepleegd en Het Land van Ooit omgedoopt tot Het Land van Sint. De regering is verzocht per direct Het Land van Sint te verlaten. Bij de staatsgreep zijn geen gewonden gevallen, aldus de politie.

Het is de eerste keer dat in Nederland een dergelijke revolutie plaats vindt. De politie zegt weinig te kunnen doen aangezien in Het Land van Sint de wetten van Sinterklaas gelden. Klunspiet zegt in een reactie: "Wij zijn de baas en vanaf nu zijn alleen nog maar lieve kinderen welkom". Een toevallige voorbijganger heeft foto's gemaakt van twee Zwarte Pieten die de nieuwe naam van het land alvast op verkeersborden plakten.

De nieuwe regering heeft per direct besloten om allerlei activiteiten voor kinderen te organiseren. Zo is er de pepernotenbakkerij, waar kinderen pepernoten leren bakken en de stal van het Klaaspaard waar kennis wordt gemaakt met Amerigo. Verder leren kinderen hoe ze een echte Zwarte Piet kunnen worden en als ze het goed gedaan hebben ontvangen ze een heus Pietendiploma. In de enorme schatkamer van Sinterklaas kunnen zowel kinderen als ouders allerlei snoep- en speelgoed proeven of uitproberen. Ook kunnen kinderen hier alvast een verlanglijstje maken voor de Sint. In de Pietenarena wordt de grote Pietenshow opgevoerd.

Leuke weetjes over Het Land van Sint


- Het land van Sint beslaat ruim 1000 m2 - Ongeveer 40.000 kinderen worden verwacht - In de schatkamer worden 10.000 pakjes per dag ingepakt - De pepernotenbakkerij bakt 10.000 pepernoten per dag - 5.000 kilo marsepijn en 8.000 taai taaipoppetjes worden uitgedeeld


- 100 Zwarte Pieten zijn aanwezig


- Openingstijden zijn op woensdag en vrijdag van 13:00 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 18:00

Noot voor volwassenen, niet bestemd voor kinderen

Een toevallige voorbijganger heeft foto's gemaakt van de illegale belettering van verkeersborden. Deze beelden zijn bijgevoegd in de bijlage. Het Land van Sint is vanaf 4 november geopend voor het publiek.