TNT Group

Persbericht

TNT voltooit verkoop logistieke divisie

04 November 2006 - Amsterdam, TNT N.V. maakt bekend dat de verkoop van de logistieke divisie van het bedrijf aan dochterentiteiten van Apollo Management L.P. is voltooid. Apollo is een vooraanstaande investeringsmaatschappij met kantoren in New York, Londen en Los Angeles. Met de voltooiing van deze transactie wordt Dave Kulik de CEO van de nieuwe onderneming en hij is dan ook afgetreden als lid van de Raad van Bestuur van TNT. De nu voltooide verkoop aan Apollo werd op 23 augustus 2006 aangekondigd. Op 29 september 2006 heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de transactie goedgekeurd, en op 24 oktober heeft de Europese Commissie krachtens de EU-concurrentieregelgeving haar toestemming verleend. De transactie vertegenwoordigt een totale waarde van 1.480 miljoen exclusief kasmiddelen en vrij van schuld en waarvan circa 15 miljoen is ontvangen in de vorm van een belang van 5% in de nieuwe onderneming.

Logo TNT NV logo Apollo Management

Na aftrek door de koper van een bedrag voor onder andere finance leases, pensioenlasten en andere voorzieningen met betrekking tot medewerkers, alsmede diverse kosten in verband met de splitsing en naamsverandering, bedraagt de door TNT verkregen opbrengst circa 1,3 miljard; zoals eerder uitgelegd is deze opbrengst exclusief diverse kosten van TNT gerelateerd aan de verkoop tot een bedrag tot 100 miljoen. TNT zal het grootste deel van de opbrengsten doen toekomen aan de aandeelhouders via een inkoopprogramma van TNT aandelen voor een bedrag tot 1,0 miljard. Opgemerkt moet worden dat alle cijfers pas definitief berekend kunnen worden na voltooiing van de transactie op basis van een slotbalans inclusief voorzieningen, zoals te doen gebruikelijk voor transacties van deze omvang.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT N.V.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 127.000 medewerkers. In de eerste negen maanden van 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 7,3 miljard en het bedrijfsresultaat uit gecontinueerde activiteiten 921 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Over de divisie Logistics
De divisie Logistics is het op een na grootste logistieke bedrijf ter wereld. De divisie is met ongeveer 36.000 medewerkers actief in 28 landen en heeft 7,3 miljoen m² opslagruimte in beheer. De logistieke activiteiten die onderwerp zijn van deze bekendmaking zijn sinds 6 december 2005 opgenomen als gediscontinueerde activiteiten in de geconsolideerde winst- en verliesrekening van TNT.

Over Apollo Management
Apollo is in 1990 opgericht en is een erkende leider op het gebied van investering in bedrijven, obligaties en kapitaalmarkten. Sinds de oprichting heeft Apollo meer dan $16 miljard geïnvesteerd in bedrijven uit diverse sectoren, zowel in de Verenigde Staten als internationaal. Apollo investeert op dit ogenblik in zijn zesde investeringsfonds, Apollo Investment Fund VI L.P. Dit investeringsfonds vertegenwoordigt, samen met de gerelateerde co-investeringsentiteiten, circa $12 miljard aan nieuw kapitaal.

Enkele voorbeelden van huidige en eerdere investeringen van Apollo zijn: in de sectoren distributie, transport en logistiek, Pacer International, Quality Distribution, Metals USA en United Agri Products; en in andere sectoren, Affinion, AMC Entertainment, Cablecom, General Nutrition Centers, Goodman Global, Hexion Specialty Chemicals (inclusief de voormalige Akzo Nobel-divisie Ink & Adhesive Resins en de voormalige Resolution Performance Products-activiteit van Royal Dutch Shell), Nalco en Unity Media.