Politie Groningen

Politie bijzonder tevreden over actieweek Politie Dichtbij

Groningen en Haren, 04-11-2006 o De Groninger politie is erg tevreden over het verloop van de actieweek Politie Dichtbij. De actieweek richtte zich op ergernissen en overlast, zoals die door inwoners van Groningen en Haren wordt ervaren. Reacties van het publiek, ondernemers en beveiligers zijn de belangrijkste reden voor deze tevredenheid. De actie krijgt daarom zeker vervolg.

De politie controleerde de afgelopen week intensief op kleine ergernissen. De politie roept inwoners van Groningen en Haren op om overlast te melden. Dit omdat de politie dan beter zicht krijgt op wat de burger voelt. Bovendien kan de politie dan nog beter in actie komen.

Positieve reacties

De actieweek richtte zich op recente overlastmeldingen. Positieve reacties kreeg de politie vooral op de Sontweg, waar op de parkeerplaats 21 auto's niet waren afgesloten. In 29 auto's lagen mobiele telefoons, paspoorten en andere kostbare spullen in het zicht. De politie wees de eigenaren met een briefje op hun nalatigheid. Bekeuringen vielen er wel voor onverlichte fietsen. Bromfietsers die op het trottoir wandelaars hinderden, kregen ook een bekeuring. In wijken met een maximum snelheid van 30 km/uur werd ook preventief gecontroleerd. De extra mankracht is ook ingezet om bij een aantal Stadjers onbetaalde bekeuringen (ruim 1000 euro) te innen. Een extra controle op een plek waar jongeren rondhangen, viel door het slechte weer in het water. Uit extra controles bij coffeeshops bleek niet dat aan minderjarigen wordt verkocht. Ten slotte werd dinsdagochtend- en middag het personeel voor de actieweek ingezet om te helpen bij diverse stormmeldingen. Hierdoor kon de politie veel sneller zon 120 stormgerelateerde meldingen verwerken en gedupeerden goed van dienst te zijn.