Gemeente Tiel


Ondernemers kiezen unaniem voor Hart van Tiel

Ondernemers en eigenaren uit de Tielse binnenstad hebben zich maandagavond 30 oktober 2006 unaniem geschaard achter de nieuwe organisatie Hart van Tiel. De nieuwe vereniging van ondernemers en eigenaren is ontstaan uit een fusie van de winkeliersvereniging Tiel Centraal, de vereniging van Eigenaren Binnenstad Tiel (EBT) en de overkoepelende belangenorganisatie Stichting Centrum Tiel.

De leden werd gevraagd in te stemmen met de nieuwe vereniging, een nieuw bestuur en de begroting voor 2007. Alle onderdelen konden rekenen op unanieme instemming. Vooral de voordelen van fusie: minder vergaderdruk en bundeling van geld en inzet voor het gemeenschappelijke doel, bleken de aanwezig leden aan te spreken.

Uitdagingen
Het nieuwe bestuur staat onder voorzitterschap van Marianne Matser-Wegdam. Als oud-raadslid en oud-wethouder van Tiel kent zij de weg binnen de gemeentepolitiek als geen ander en beschikt over een grote dossierkennis. In haar toespraak wees de kersverse voorzitter op de kracht van Tiel als vestigingsplaats van enkele grote bedrijven en instellingen, maar ook op de aantrekkelijkheid van een compact winkelcentrum, waar je elkaar nog tegenkomt. Toch liggen er volgens Marianne Matser nog voldoende uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van bereikbaarheid, parkeren, veiligheid en de kwaliteit van de openbare ruimte, maar ook bij de werving van nieuwe leden voor Hart van Tiel.

Jan Bouwhuis, tot maandag voorzitter van zowel EBT als SCT, zal evenals Bram van Blijdesteijn (scheidend TC-voorzitter) als vice-voorzitter optreden. De penningen van Hart van Tiel zullen worden beheerd door André Boer (Rabobank) en Inge Joustra, die zal fungeren als eerste aanspreekpunt voor organisatoren van evenementen. Hema-bedrijfsleider Hennie Krouwel neemt eveneens plaats in het bestuur, evenals drs Ciëlle van Dooren namens de Kamer van Koophandel. Centrummanager Twan Timmermans wees erop dat het nieuwe bestuur goed in balans is, met een evenwicht tussen jong en oud, man en vrouw, EBT en TC, praktisch en beleidsmatig.

Draagvlak
Willem Gradisen, coördinerend wethouder voor de binnenstad, complimenteerde de ondernemers met de nieuwe organisatie. Bundeling geeft meer slagkracht en minder vergaderingen. Niet alleen ondernemers hebben daar baat bij, de gemeente ook. Politieke themas die ons gezamenlijk aangaan krijgen meer draagvlak en worden inhoudelijk sterker, aldus Gradisen.

Hart van Tiel gaat van start met 108 leden, en vertegenwoordigt daarmee bijna de helft van de ondernemers in de binnenstad. Van meet af aan zal veel aandacht worden besteed aan de communicatie met de achterban en aan ledenwerving. Het lidmaatschap staat open voor alle ondernemers en eigenaren van panden in de binnenstad. Ook de organisatie van activiteiten als Tiel Pakt Uit zal veel aandacht krijgen, evenals de inbreng van het ondernemersbelang bij onderwerpen als parkeren, het bestemmingsplan binnenstad en het Waalfront.

Nader informatie
Nader informatie via Twan Timmermans, telefoonnummer: (0344) 63 30 30 of timmermans@dezaakvandestad.nl.

Adresgegevens
De Zaak van de Stad
Tolhuisstraat 30
4001 LN Tiel

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 03 november 2006