Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 04-11-2006

Politie zoekt getuigen van ongevallen
HOOGEVEEN - Woensdagmorgen is een 20-jarige vrouw uit Hoogeveen gewond geraakt toen ze door een achteruit rijdende auto werd geraakt. De bestuurder van deze auto is daarna weggereden. De vrouw reed omstreeks half tien 's morgens op haar fiets via de steeg langs de Nettorama in de richting van de Alteveerstraat. Voordat ze deze weg op fietste stopte ze voor een kleine zwarte bestelauto. Deze reed voor haar langs en stopte, vermoedelijk om de auto achteruit in een parkeervak te zetten. Toen de auto stilstond stak de fietser over. Op dat moment reed de auto achteruit en raakte de fietser. Deze viel van haar fiets en raakte met haar hoofd de stoeprand. Ten gevolge van dit ongeval heeft ze een hersenschudding opgelopen, en nekklachten. Na dit ongeval is de bestuurder van de bestelauto, mogelijk een zwarte Berlingo, snel weggereden in de richting van de Lomanlaan. Er zijn getuigen van dit ongeval geweest, maar deze zijn bij de politie niet bekend. De politie vraagt deze getuigen dringend of zij zich willen melden. Telefoon 0900 8844. (06-195380) BORGER - Vrijdagmorgen is een 36-jarige man uit Woerden met een kampeerbus in de sloot terechtgekomen op de N374, de weg tussen Borger en Schoonloo. Het ongeval ontstond doordat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto, die op zijn weghelft reed. Daardoor kwam hij in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. Vervolgens kwam zijn camper op de kop in de sloot links van de weg terecht. De tegenligger is doorgereden. De politie vraagt of getuigen van dit ongeval zich willen melden. Hetzelfde geldt voor de bestuurder van de auto die dit ongeval heeft veroorzaakt. Telefoonnummer 0900 8844. (06-195251)

Politie vordert rijbewijs in na ongeval
HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Hoogeveen. Hij was als beginnende bestuurder onder invloed van teveel alcohol betrokken bij een ongeval. Zijn promillage bedroeg 0,77. Hij reed over de Weg om de Oost en moest daar uitwijken voor een andere auto. Daardoor reed hij bij de Stephensonstraat over een vluchtheuvel en botste tegen de auto van een 19-jarige autobestuurder uit Klazienaveen, die voor de kruising stilstond. (06-195373)

Bromfietsers gewond bij ongevallen
RUINERWOLD - Vrijdagmiddag is een 18-jarige bromfietser uit Assen gewond geraakt bij een ongeval op de Haakswold. Het ongeval ontstond doordat een 55-jarige vrouw uit Ruinerwold met haar auto afsloeg om een inrit in te rijden. De bromfietser kon de auto niet meer ontwijken. Hij raakte gewond aan zijn been en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. (06-195273) NIEUW SCHOONEBEEK - Vrijdagmiddag heeft een 18-jarige bromfietser uit Weiteveen zijn rechterbeen gebroken bij een ongeval. Hij reed over het fietspad langs de Kerkweg in de richting Weiteveen. Een 51-jarige vrouw uit Klazienaveen reed met haar auto in dezelfde richting. Zij sloeg af om de Boovenen op te rijden en zag de bromfietser daarbij over het hoofd. (06-195381)

Politie laat bloedproef nemen na ongeval
PESSE - Vrijdagnacht is een 21-jarige man uit Ruinen met zijn auto op de Dorpsstraat tegen een boom gebotst. Hij raakte daarbij gewond en is naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Daar bheeft de politie vanwege vermeend drankgebruik een bloedproef van hem laten nemen. Edeze bestuurder moest op de Dorpsstraat volgens eigen zeggen uitwijken voor een tegenligger en raakte daarbij in de berm. (06-195488)

Politie treft 17-jarige achter het stuur
ZUIDWOLDE - Vrijdagnacht heeft de politie een 17-jarig meisje uit Zuidwolde een bekeuring gegeven vanwege het rijden in een auto. Ze bestuurde de auto omdat haar vriend, die naast haar zat, teveel had gedronken. De auto was de agenten opgevallen omdat deze zonder licht over de Hoofdstraat reed. (06-195484)

Aangehouden na winkeldiefstal
MEPPEL - Twee politiemensen in hun vrije tijd hebben vrijdagavond in de Hoofdstraat een 45-jarige vrouw uit Steenwijk aangehouden. Zij zagen personeel van een winkel achter de vrouw aanlopen omdat deze een klokje bij hen had gestolen. De ene collega heeft de vouw aangehouden; de ander zag dat ze het klokje weggooide en wist dit terug te vinden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-195390) BEILEN - Vrijdagmiddag heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Leiden aangehouden nadat deze in een supermarkt in de Brinkstraat een pakje sigaretten had gestolen. Toen hij aan het bureau was, bleek dat hij nog meer gestolen spullen uit deze winkel bij zich had. (06-195387)

Gestolen gazonmaaiers teruggevonden
HOOGEVEEN - Na een anonieme tip heeft de politie vrijdagavond de vier gestolen gazonmaaiers teruggevonden. Ze werden aangetroffen in een schuur achter een woning. De maaiers zijn dinsdagnacht gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Zeppelinstraat. De bewoner van dit huis zal worden verhoord als verdachte. Hij was niet thuis toen de politie de maaiers aantrof. (06-195415)

Politie houdt man aan na belediging
EMMEN - Vrijdagavond heeft de politie in de Minister Kanstraat een 23-jarige man uit Groningen aangehouden wegens belediging. Hij was samen met enkele anderen vervelend tegen de aanwezige stadswachten. Toen ze daarop werden aangesproken schold hij de agenten uit. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig, zodat de handboeien er aan te pas moesten komen. Uiteindelijk is hij overgebracht naar het bureau. Behalve de belediging wordt ook bedreiging en verzet daarin vermeld. (06-195403)

Politie houdt man aan na vernielingen en overlast
ASSEN - Vrijdagnacht kreeg de politie de melding dat er een hoop glasgerinkel was bij een woning in de Havixhorststraat. Ter plaatse zagen agenten dat de ramen en voor- en achterzijde eruit lagen en dat een deel van het meubilair in de tuin lag. De bewoner, een 46-jarige man, bedreigde de agenten met een stok. Met gebruik van pepperspray is hij vervolgens aangehouden en ingesloten, in afwachting van te nemen stappen op het gebied van hulpverlening. (06-195480)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.