Politie Groningen

Zaterdag 4 november 2006

Provincie Groningen, 04-11-2006

Groningen: politie 'stoort' Stadjers bij drugsdeal

De politie heeft vrijdagmiddag onder de onderdoorgang van het Deliplein twee Stadjers in de leeftijd van 31 en 33 jaar aangehouden voor de Opiumwet. Bikers van Regiopolitie Groningen zagen de jongste van de twee iets in zijn zak stoppen. Hierop werden beide mannen aangesproken en gecontroleerd. Bij fouillering werden 22 bolletjes met vermoedelijk cocaïne, 1 bolletje met heroïne, ongeveer 5 gram heroïne en 10 gram cocaïne aangetroffen. Ook werd een grammenweger, een identiteitskaart van een andere persoon als de verdachten, geld en een mobiele telefoon aangetroffen en in beslag genomen. De oudste verdachte wilde volgens eigen zeggen harddrugs kopen bij de twee jaar jongere verdachte, maar werden zij door de politie tijdens de drugsdeal gestoord. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De dealer werd ingesloten. Hij zal vandaag nader worden gehoord.

Groningen: motorrijder onderuit

Een 19-jarige motorrijder uit Aduard is vrijdagmiddag op de Stuurboordswal met zijn motor onderuit gegaan. Een 22-jarige motorrijder uit Ten Boer, die voor hem reed, wilde linksaf, de Loefzijde inslaan. Vermoedelijk schrok de Aduarder hiervan, waardoor hij stevig remde. Hierdoor gleed zijn motor onderuit en kwam het slachtoffer ten val. De motor gleed vervolgens tegen de motor van de Ten Boerster, die vervolgens ook onderuit ging. De 19-jarige werd met een gekneusd been naar het ziekenhuis gebracht. De motor raakte zwaar beschadigd.

Groningen: forse aanrijding met gewonden bij Sionskerk

Bij een forse aanrijding op de kruising Korreweg met de Heymanslaan zijn vrijdagmiddag twee gewonden gevallen. Een 26-jarige Stadjer wilde met zijn auto vanuit de Heymanslaan linksaf de Korreweg oprijden en verleende vervolgens geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit de stad. Een harde botsing was het gevolg, waarna de auto van de 21-jarige als het ware werd gelanceerd. De auto kwam op het bordes voor de Sionskerk, zo'n 50 meter verderop, tot stilstand. Zowel de bijrijder van de Stadjer, een 23-jarige vrouw uit de stad, als de 21-jarige bestuurder van de andere auto raakte gewond. Zij werden met respectievelijk rugletsel en borstletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt. De politie vermoedt dat de 21-jarige Stadjer aanzienlijk te hard heeft gereden. Diverse getuigen onderstrepen dit vermoeden. Beide auto's werden zwaar beschadigd afgesleept. De kruising is enkele uren gestremd geweest.

Leens: twee gewonden bij botsing

Bij een verkeersongeval op de kruising Provincialeweg N361 met de Breekweg zijn vrijdagochtend twee gewonden gevallen. Een 44-jarige automobilist uit Kloosterburen wilde vanaf de Breekweg de Provincialeweg oversteken. Hij zag daarbij een 73-jarige automobilist uit Schouwerzijl, die uit de richting van Wehe den Hoorn kwam, over het hoofd. Door de botsing raakte de Schouwerzijlster met zijn auto een lantaarnpaal en een verkeersbord. Hij kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. Zowel de 73-jarige als zijn 1 jaar oudere echtgenote raakte licht gewond. De vrouw kreeg glas in haar ogen. Zij heeft zich hiervoor onder doktersbehandeling laten stellen. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Garmerwolde: Drent gewond bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval op de Meester Rijkensweg is vrijdagmiddag een man uit Assen gewond geraakt. De Drent was aan het werk op de bouwplaats van een in aanbouw zijnde woning. Op dat moment viel uit de takel van een kraanwagen een dakplaat van 15 meter hoogte naar beneden. De plaat viel op de grond en raakte vervolgens het slachtoffer. De Assenaar werd met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht over het ongeval. Zij stelt een onderzoek in.

Vierhuizen: inhaalmanoeuvre gaat fout

Een 30-jarige automobilist uit Appingedam is vrijdagmiddag op de Provincialeweg N361 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Damster wilde via een doorgetrokken streep een 69-jarige automobilist uit Moers (D) inhalen. Dit terwijl de Duitser had aangegeven te willen afslaan naar links. De 30-jarige stuurde vervolgens weer naar rechts, maar schampte daarbij de linkervoorkant van de auto van de 69-jarige. Hierdoor draaide de Damster zijn auto om de as en kwam het voertuig in de berm tot stilstand. Hij moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt. De auto van het slachtoffer moest uit de berm worden gehaald.

Delfzijl: twee gewonden bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Hogelandsterweg zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen. Een 21-jarige man uit Holwierde kwam op de kruising met de Dijkweg vermoedelijk met zijn wielen tegen een betonrand aan. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en schoot de Holwierder via de middengeleiding naar de andere weghelft. Daar begon de auto te tollen, waarna het voertuig tegen een lantaarnpaal in de berm botste. De bestuurder raakte gewond aan zijn gezicht, terwijl de bijrijder, een 20-jarige man uit Holwierde, bekneld zat in de auto. De bijrijder werd uit zijn benarde positie bevrijd en werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder moest zich in het ziekenhuis aan zijn hoofdverwonding laten helpen. De politie heeft het vermoeden dat de Holwierder onder invloed heeft gereden. Hij moest daarom een bloedproef ondergaan. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Marum: alcoholcontrole leidt tot aanhouding

De politie heeft tijdens een alcoholcontrole op de Noorderweg een 40-jarige man uit Noordwijk aangehouden voor rijden onder invloed. De Noordwijker bleek na de ademanalysetest op het politiebureau 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij mocht met een rijverbod op zak het politiebureau verlaten. Op de Noorderweg werden in totaal 122 blaastesten afgenomen.

Doezum: politie zoekt eigenaar van verloren contragewichten

Op de Kaleweg is vrijdagavond een 22-jarige vrouw uit Surhuizem over een stuk ijzer gereden. Hierdoor kreeg de vrouw naast een behoorlijke portie schrik in ieder geval een lekke band. Bij nader onderzoek bleek dat de Friezin met haar auto over drie zogenoemde contragewichten van een tractor was gereden. Dergelijke gewichten worden doorgaans op de voorzijde van een tractor bevestigd, zodat deze bij het vervoer van zware ladingen niet gaat steigeren. De contragewichten zijn van het merk Fendt. De politie is op zoek naar de eigenaar van de contragewichten. De politie vermoedt dat de eigenaar uit Friesland komt en niet weet dat hij de gewichten is verloren. De eigenaar kan contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Delfzijl: man kan openstaande boetes niet betalen

De politie heeft vrijdagnacht op de Wierdeweg een 26-jarige man uit Delfzijl ingesloten. Agenten zagen de Delfzijlster fietsen met een carbidbus. Bij navraag bleek dat de man bijna 1100 euro aan boetes had openstaan of 15 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. Hij kon de boetes niet betalen, waarna hij werd ingesloten.

Hoogezand: rijden onder invloed

De politie heeft tijdens een controle op de Van der Duyn van Maasdamweg een 35-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist bleek na de ademanalysetest op het politiebureau bijna 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij bleek een beginnend bestuurder te zijn. Hierop werd de Sappemeerster zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: snelheids- en alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagmiddag op de Woortmanslaan een snelheidscontrole gehouden. Aantal geregistreerde voertuigen: 130, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Dezelfde middag werd in de K.J. de Vriezestraat een alcoholcontrole gehouden. De politie controleerde 107 auto's en motoren. Geen enkele bestuurder reed onder invloed

Winschoten: rijden onder invloed

De politie heeft tijdens een controle op de Bossingel een 21-jarige man uit Wedde aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist bleek na de ademanalysetest op het politiebureau bijna 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij bleek een beginnend bestuurder te zijn. Hierop werd de verdachte zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.