Politie Zeeland


---

Z-2924-2006 Aangehouden wegens heling
Twee surveillerende agetnen van de Zeeuwse politie zagen, op de Binnenvaartweg in Terneuzen, vannacht omstreeks 00.35 uur, twee personen zonder helm op een bromfiets rijden.
De agenten wilden de bestuurder en bijrijder confronteren met hun gevaarlijke gedrag. Toen de agenten bij de bromfiets kwamen was er nog een van beiden, de bestuurder, aanwezig bij de brommer. De agenten zagen dat het slot van de brommer was doorboord en dat er geen verzekeringsplaat of kenteken op de brommer zat. Zij vroegen een verklaring voor de twee ontdekte feiten, maar die had de 17-jarige Terneuzenaar die bij de brommer stond niet. Hierop is de jongen aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De brommer bleek afgelopen augustus in Terneuzen te zijn gestolen.

W-2925-2006 Auto gestolen
In tijd van een kwartier is vanmorgen op het Hof van Tange in Middelburg een auto gestolen.
De eigenaar van een groene Mitsubishi Colt, met kenteken TD-RB-94, ging even een boodschap doen in de buurt. Hij parkeerde zijn auto omstreeks 09.10 uur vanmorgen. Toen hij omstreeks 09.25 uur weer terug kwam op de parkeerplaats bleek zijn auto weggenomen te zijn. De Zeeuwse politie heeft de auto gesignaleerd in de opsporingssystemen. (Zowel nationaal als internationaal.)

O-2926-2006 Autosloten vol met lijm
Vannacht zijn auto's aan de Tienhoven in Sint Maartensdijk vernield.
De sloten in de portieren van de auto's zijn volgespoten met lijm. De sloten zijn hierdoor onbruikbaar geworden en zullen vervangen moeten worden. Een exact schadebedrag is nog niet bekend. De vernielingen hebben vermoedelijk plaatsgehad tussen 23.00 uur gisteravond en 10.00 uur vanmorgen.

W-2927-2006 Inbraak in horecagelegenheid
In een horecagelegenheid in Arnemuiden is vannacht ingebroken.
Uit het pand werden diverse horecabenodigdheden weggenomen, zoals: een snijmachine, koffiezetapparaat, pannen, computerapparatuur en levensmiddelen. De technische recherche heeft sporen onderzocht. De Zeewuse politie stelt een onderzoek in naar de gepleegde inbraak. Deze heeft plaatsgevonden tussen gisteravond 18.00 uur en vanmorgen 10.00 uur.


---- --