Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 4 november 2006

Ongeval bij installatie DeNOx in Nuon-centrale in Amsterdam In de Nuon-centrale aan de Hemweg in Amsterdam heeft vandaag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde gedurende de bouw van een rookgaszuiveringsinstallatie (DeNOx). Nuon betreurt het ongeval ten zeerste.

Het slachtoffer is een 49-jarige Poolse medewerker in dienst van een onderaannemer van Nuon. Het ongeval is gebeurd tijdens hijswerkzaamheden. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de Arbeidsinspectie. De werkzaamheden op de plek van het ongeval zijn tot nader order stilgelegd. Bij Nuon staat veiligheid bij alle werkzaamheden voorop.

Nuon bouwt in de Hemwegcentrale sinds december 2006 aan een DeNOx-installatie. Dit is een installatie die rookgassen afkomstig uit de centrale filtert.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.

De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en BV Houdstermaatschappij Falcon waarvan de aandelen worden gehouden door de provincie Fryslân.