7.000 extra deelnemers in 2006 aan Make a Difference Day

Ned. org. vrijwilligerswerk

7.000 extra deelnemers in 2006 aan Make a Difference Day Make a Difference Day 2006 succesvol

Make a Difference Day, de vrijwilligersdagen die gisteren en vandaag plaatsvonden, zijn zeer succesvol geweest. Naar schatting 37.000 mensen hebben zich als vrijwilliger ingezet bij één van de bijna 1300 projecten die aangemeld waren op de klussendatabase op de website of bij de talloze andere initiatieven in het land. Ruim 12.000 daarvan zijn actief geweest bij één van de 300 natuurklussen van de Natuurwerkdag. In vergelijking met 2005 betekent dit een toename van zeker 7.000 deelnemers .

Net als vorig jaar namen diverse leden van de Koninklijke Familie en politici deel. Tijdens MADD staat vrijwilligerswerk centraal. Duizenden Nederlanders tonen hun maatschappelijke betrokkenheid en steken dan de handen uit de mouwen bij allerlei vrijwilligersactiviteiten in het hele land. Het doel van MADD is te laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk voor de samenleving is én om nieuwe vrijwilligers te werven.

Deelname leden Koninklijke Familie

Prinses Laurentien hielp in Almere op de manege van kinderboerderij De Stek bij paardrijles aan verstandelijk gehandicapten. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prins Pieter-Christiaan gaven in Rotterdam duikles aan gehandicapten als vrijwilliger van de International Association for Handicapped Divers. Prins Maurits en Prinses Marilène deden mee als vrijwilligers van het Ronald McDonald VU Huis in Amsterdam. Prins Bernhard en Prinses Annette verzorgden met stichting De Opkikker een uitstapje naar de Veluwe voor vier gezinnen met een langdurig ziek kind. Prins Floris en Prinses Aimée begeleidden met InteraktContour een groep mensen met een niet aangeboren hersenafwijking bij een rondleiding door het Muiderslot.

Deelname politici

Wouter Bos en Femke Halsema bijvoorbeeld deden activiteiten via Humanitas. Mark Rutte was klaar-over in Den Haag en Minister-president Balkenende ging aan de slag bij het Rode Kruis in Utrecht. Maria van der Hoeven zette zich in bij verzorgingstehuis Leenculenhof in Maastricht en Agnes van Ardenne verrichtte activiteiten bij Wereldwinkels in Bussum, Delft, Gouda en Barneveld. Agnes Kant heeft een hellingbaan opgeknapt voor rolstoelgebruikers van een manege in Doetinchem en Alexander Pechtold vergezelde verstandelijk gehandicapten bij een dagje uit in het Afrikamuseum.

Prinses Máxima woont uitreiking MADD-awards bij

MADD is nog niet helemaal voorbij, want op 16 december worden in Utrecht de MADD-awards uitgereikt voor het beste MADD-project, MADD-bedrijf, de MADD-school en MADD-promotor. Prinses Máxima woont deze feestelijke uitreiking bij.

MADD wordt landelijk gecoördineerd door CIVIQ, instituut vrijwillige inzet en Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Partners en sponsoren van MADD zijn VSBfonds, ministerie van VWS, Rabobank, communicatieadviesbureau THE WAT GROUP, Univé en softwarebedrijf Efficiency Online. Verschillende landelijke vrijwilligersorganisaties zoals Scouting Nederland, NOCNSF, de Zonnebloem, Humanitas, Het Nederlandse Rode Kruis, het Ronald McDonald Kinderfonds en de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels zijn betrokken bij MADD en doen actief mee. Koepels als Vereniging van Nederlandse Gemeenten ondersteunen MADD. Sinds 2006 werkt MADD samen met de Natuurwerkdag.

MADD 2007 vindt plaats op 2 en 3 november.
/////////////////////////////Einde bericht/////////////////////////// Zie voor meer informatie over MADD www.makeadifferenceday.nl of neem contact op met Marcel van Spronsen (mvspronsen@civiq.nl) of Nienke van Helden (nvhelden@civiq.nl), tel 030 7509000. Meer informatie over de Natuurwerkdag treft u aan op www.natuurwerkdag.nl