Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 04-11-2006

Aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is een 40-jarige man uit Vught aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een pand aan de Orthenseweg in s-Hertogenbosch enkele medewerkers van een maatschappelijke instelling met de dood te hebben bedreigd. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 36-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 26-jarige echtgenote in hun woning in s-Hertogenbosch te hebben mishandeld. De vrouw liep verschillende kneuzingen blauwe plekken op. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw gewond bij aanrijding

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 40-jarige vrouw uit Kerkdriel gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed in haar auto over de A59 onder s-Hertogenbosch. In verband met filevorming, moest ze afremmen. De auto, bestuurd door een 31-jarige uit Gouda, die achter haar reed bemerkte dat te laat en reed achter tegen de auto van de vrouw. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Man met gestolen fiets

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 40-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Politiemensen zagen de man met een fiets op de Spinhuiswal in s-Hertogenbosch. Bij controle bleek, dat het slot van de fiets was opengebroken. De man kon niet aantonen hoe hij aan de fiets kwam. De fiets bleek gestolen te zijn. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man weer heengezonden.

Jongen aangehouden voor belediging

Rosmalen Vrijdagavond werd gemeld dat een groep jeugd overlast veroorzaakte op de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen. Ter plaatse werd een groepje jongeren aangetroffen. Door de politiemensen werden ze verwijderd. Een van de jongeren een 19-jarige jongen uit Rosmalen beledigde de politiemensen. Hij is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar schold hij de dienstdoende hulpofficier van justitie, waarbij hij werd voorgeleid, uit en beledigde hem. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij zaterdagmorgen heengezonden.

Man aangehouden na aanrijding

Rosmalen Vrijdagavond even na 22.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Deken van Roestellaan in Rosmalen tussen een auto en een trein. Ter plaatse bleek een auto op de overweg te hebben gestaan, waar de trein komende uit de richting Nijmegen tegenaan was gereden. Een 28-jarige man uit Rosmalen was met zijn auto de overweg opgereden. Getuigen verklaren dat hij de rails op draaide, waarbij het leek, dat hij aan het keren was. Toen de auto dwars op de rails stond stapte de bestuurder uit en even daarna reed de trein tegen de auto. De bestuurder van de auto werd ter plaatse aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken, dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Door de aanrijding ontstond zware schade en een bedrijf is een groot deel van de nacht bezig geweest om de schade te herstellen aan de spoorlijn.

Man aangehouden voor openbare schennis

s-Hertogenbosch Vrijdagavond, rond 23.30 uur, is een 23-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Op de Mgr. Diepenstraat in s-Hertogenbosch pleegde hij openbare schennis der eerbaarheid ten opzichte van twee 18-jarige meisje uit s-Hertogenbosch. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Te veel gedronken

In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 01.00 uur, werd op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch een 23-jarige beginnende bestuurder uit s-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.


-----

Dezelfde nacht, eveneens even na 01.00 uur, werd op de Groenstraat in Heusden een 48-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze een rijverbod van 8 uur.


-----

Dezelfde nacht even voor 03.00 uur werd op de Oude Engelenseweg in s-Hertogenbosch een 26-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.


-----

Even na 03.00 uur werd op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch een 40-jarige man uit Waalwijk voor hetzelfde feit bekeurd. Hij kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 6 uur.


-----

Vrijdagavond, rond 23.00 uur, werd op de Dokter Hillenlaan in Vught een 59-jarige man uit Sint Michielsgestel bekeurd voor hetzelfde feit. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.


-----

In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 04.00 uur, werd op de Hoofdstraat in Schijndel een 23-jarige man uit Schijndel voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van
1 uur.


-----

Vrijdagavond, rond 19.00 uur, werd op Bijland in Uden een 37-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed op een motor terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.


-----

Dezelfde avond, rond 22.00 uur, werd op de Abdijlaan in Uden een 29-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 6 uur.


-----

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 2 uur, werd op de Corridor in Veghel een 18-jarige beginnende bestuurder uit Berlicum voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van
1 uur.


-----

Dezelfde nacht, rond 02.30 uur, werd op de Oranjestraat in Uden een 35-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.


-----

Dezelfde nacht, rond 03.30 uur, werd op de Zwaanstraat in Cuijk een 22-jarige beginnende bestuurder uit Nijmegen voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

Man aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00 uur, is een 26-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Parade in s-Hertogenbosch een portier van een horecagelegenheid te hebben bedreigd. Enkele weken eerder was de man uit de horecagelegenheid gezet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde bij aanrijding met politieauto

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is een politieauto in s-Hertogenbosch betrokken bij een aanrijding. De politieauto reed over de Christiaans Huygensweg in de richting van de Simon Stevinweg in s-Hertogenbosch. Daar kwam hij in aanrijding met een bromscooter die vanuit tegenovergestelde richting kwam. Deze bromscooter, waarop twee personen zaten, reed tegen het verkeer in en langs de verkeerde kant van een vluchtheuvel. De politieauto die daar juist op de moment was, kon de bromscooter niet meer ontwijken. De bromscooter reed frontaal tegen de politieauto. De twee mannen op de bromscooter vlogen enkele meters door de lucht. De passagier, die zeer waarschijnlijk gewond raakte bij het ongeval, zette het direct op een lopen. De bestuurder van de bromscooter, die gewond raakte aan zijn hoofd, zette het nadat hij overeind gekomen was ook op een lopen. De bromscooter bleef achter.

De bij de aanrijding betrokken politiemensen bleven ongedeerd bij de aanrijding. Door de politie van de regio Midden en West Brabant wordt een onderzoek ingesteld naar deze aanrijding. De politie is op zoek naar de twee mannen die op de bromscooter reden. Vermoedelijk zijn ze behoorlijk gewond geraakt bij het ongeval.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

Vught In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht werd gemeld dat op de Rouppe van der Voortlaan in Vught enkele personen met een honkbalknuppel een fiets in elkaar sloegen en een jongen en een meisje, beiden uit Vught, mishandelde. De jongeren die de mishandeling en vernieling pleegden, reden weg in een auto. Op aanwijzing van de slachtoffers en getuigen werd de auto op de Hertoglaan aangetroffen. De twee inzittenden, een 21-jarige man uit Lith en een 20 jarige man uit Vinkel zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Snorfietser te veel gedronken

Vught In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 02.00 uur werd op de Taalstraat een 50-jarige man uit s-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een snorfiets terwijl hij te veel gedronken had. De man blies bijna vijf keer het maximaal toegestane.

Man aangehouden voor vernieling en geweldpleging

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.30 uur, werd gemeld dat op de Markt in Uden een taxi was vernield en twee mannen, 27 en 32 jaar uit Veghel waren mishandeld. Op aanwijzing van de slachtoffers kon een 31-jarige man uit Uden worden aangehouden. Aan het politiebureau verzette de man zich tegen zijn insluiting, waarbij een politieman sloeg. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Te hard, zonder rijbewijs en onder invloed

Oss Vrijdagavond werd op de Ruwaardsingel in Oss een 24-jarige man uit Berghem bekeurd. Hij reed met een auto met een snelheid van 106 km/u over de genoemde weg. Bij controle bleek, dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Verder bleek, dat hij te veel gedronken had om met een auto te mogen rijden. Voor de verschillende feiten is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg hij nog een rijverbod van 3 uur.

Man aangehouden veroorzaken overlast

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.00 uur is een 37-jarige man uit Oss aangehouden. De man had zich een horecagelegenheid in het centrum misdragen, waarna hij door de portier uit de gelegenheid was gezet. De man probeerde echter steeds weer binnen te komen. Ook aan een vordering van de politie om zich te verwijderen voldeed hij niet. Hierop is hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij zaterdagmorgen heengezonden.

Man aangehouden voor bedreiging en huiselijk geweld

Oss Zaterdagmorgen is een 31-jarige man uit Dongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die morgen op de Jacob Catsstraat in Oss een 82-jarige vrouw te hebben bedreigd. Verder wordt hij ervan verdacht zijn 35-jarige ex-vriendin in haar woning in Oss te hebben mishandeld en bij de woning vernielingen te hebben aangericht. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Belediging

Overloon In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 25-jarige man uit Overloon aangehouden. Op de Irenestraat in Overloon beledigde hij twee daar surveillerende politiemensen. De man werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Man aangehouden voor overval

Mill Zaterdagmiddag, rond 14.45 uur, werd gemeld dat er een overval had plaatsgevonden op een winkel aan Kerkstraat in Mill. Een man was de winkel binnengekomen en onder bedreiging van vermoedelijk een mes had de men het geld uit de kassa moeten afgeven. Dankzij de oplettendheid van het slachtoffer en een getuige kon de overvaller snel worden achterhaald. Het betrof een 38-jarige man uit Cuijk, die bij zijn woning werd aangehouden. Ook de buit en een wapen werd bij de man aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.