Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Big shopper houdt van Rotterdam Zuid

I LOVE RZ staat op een grote boodschappentas die vanaf nu het straatbeeld in Rotterdam Zuid moet gaan kleuren. Portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord ontving zaterdag 4 november op de Afrikaandermarkt de eerste tassen.

Tassentour
Daarmee gaf hij het startsein voor de Tassentour op Zuid. Iedereen die 4 november zijn boodschappen deed op, of in de omgeving van de markt kreeg de tas cadeau. Zon 40.000 tassen werden aan marktkooplui en omliggende winkeliers uitgedeeld. Een tas die ze weer kunnen aanbieden aan hun klanten.

Geweldige actie
Portefeuillehouder Rene Kronenberg: De mensen trokken de tassen uit mijn hand! Het was een geweldige actie. Daarom help ik graag mee aan deze actie, want ik vind dat we met zn allen eens wat positiever moeten kijken naar al het moois dat Rotterdam-Zuid heeft en biedt. Ik kan natuurlijk 10 dingen opnoemen die niet of minder goed gaan. En daar zijn we dagelijks volop mee bezig om aan te werken. Maar ik kan ook direct 10 dingen opnoemen die hartstikke mooi zijn, dingen waarop we trots zouden moeten zijn. Ik hoop dat we met deze en andere acties, de komende 4 jaar die positiviteit er ook inhouden. Dat is wat mij betreft een oproep aan de bewoners en burgers, de professionals in de deelgemeente maar ook aan ons politici zelf. Met zn allen houden we van Rotterdam Zuid, Rotterdam Feijenoord; laten we dat met zn allen blijven uitdragen! Laten we daarbij een voorbeeld nemen aan de blije gezichten die we afgelopen zaterdag zagen.

Tas met boodschap
Op de I LOVE RZ tassen staan drie verschillende boodschappen: Oost, West, Zuid Best, Ik Ben Het Ook! (www.gekoprotterdamzuid.nl) en Een Plek Naar Mijn Hart. Daarmee wordt Rotterdam Zuid in het zonnetje gezet en terecht ook. De bewoners van Zuid zijn met de boodschap I LOVE RZ de ambassadeurs voor hun deelgemeente of wijk.

Initiatief van ondernemers
De boodschappentas is een initiatief van ondernemers en van de deelgemeente Charlois en Feijenoord en mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het OZB-fonds van het OBR-project Economische Kansenzones.

Tassentour
In de komende maanden staat telkens een ander deel van Rotterdam Zuid in de schijnwerpers. In totaal worden 90.000 tassen uitgedeeld. Meer informatie over het programma en de locaties vindt u op www.gekoprotterdamzuid.nl.