Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)


IJmuiden, 31 oktober 2006
PERSBERICHT: Nieuwe reddingboot voor reddingstation Lauwersoog

Het reddingstation Lauwersoog van de Koninklijke Nederlands Redding Maatschappij (KNRM) krijgt de beschikking over een nieuwe reddingboot van het type Atlantic 75. De reddingboot Palace Noordwijk zal op zaterdag 4 november worden gedoopt door mevrouw E. Mak. De aanschaf van de reddingboot werd bekostigd uit de opbrengst van het KNRM benefietgala dat in 2005 gehouden werd in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee.

Bijna alle nieuwe reddingboten worden de KNRM geschonken. In verreweg de meeste gevallen gaat het dan om grote particuliere schenkers. Het gala heeft bewezen dat ook het bedrijfsleven bereid is om de KNRM te steunen. Dertig bedrijven brachten 196.000,- bij elkaar waardoor de bouw van de reddingboot mogelijk werd gemaakt.
Tijdens het benefietgala werd onder andere een veiling gehouden. Eén van de veilingstukken was de naamgeving van een reddingboot. De heer Paul Brandjes van De Raad Bouw, tevens eigenaar van het organiserende hotel, bood het hoogste bedrag en kreeg daarmee de eer een naam voor de reddingboot te bedenken.
Op 17 november 2006 wordt opnieuw een gala-avond georganiseerd door het Palace Hotel in samenwerking met de KNRM. De opbrengst dit jaar is bestemd voor het Reddersfonds, waaruit persoonlijke veiligheidsmiddelen en opleidingen bekostigd worden.