Expositie van schilderijen en kunstzinnige vormen in brons en keramiek


VOERENDAAL, 20061024 -- Eurlings Interieurs uit Voerendaal organiseert ter gelegenheid van haar Najaarsshow een expositie van Beppy Heijnens en Mirjam Caggiari. Deze kunstenaressen hebben de showroom sfeervol aangekleed met schilderijen en kunstzinnige vormen in brons en keramiek.

De Voerendaalse Beppy Heijnens volgde ongeveer 6 jaar teken-en schilderlessen bij kunstenares en docente Sandra Hommen, startend bij Welt & Art en later Kunstmest & Co. Haar werk is heel divers, maar kenmerkt zich vooral door het gebruik van sprekende kleuren. Zij werkt het liefst met acryl op doek en gebruikt daarbij gemengde technieken. De schilderijen hebben een grote gelaagdheid, waardoor ze een soms mystieke, sterk tot de verbeelding sprekende sfeer oproepen. Haar werk is figuratief, dan weer non-figuratief. Het menselijke lichaam, en het vrouwenfiguur in het bijzonder is vaak een uitgangspunt.

Al twaalf jaar werkt Mirjam Caggiari met klei die na het bakproces op eigenzinnige wijze afgewerkt word door dunne laagjes verf over elkaar aan te brengen. Zo is ieder object uniek qua vorm en kleur. Sinds een aantal jaren werkt deze Voerendaalse kunstenares ook met was, dat gegoten word tot brons. Mirjam heeft vele ideeën die schreeuwen om een uitwerking. Ideeën geboren uit verschillende momenten, tijdens gedachteloze alledaagse bezigheden, maar ook door gevoelens, emoties of door vormen te zien in de natuur. Haar creaties zijn soms realistisch, dan weer abstract. Ze stralen emotie uit, zij is een gevoelsmens en door het maken van beelden legt ze haar persoonlijke gevoel vast in klei en brons.

Onder het genot van een hapje en drankje hopen wij u te mogen begroeten tijdens onze Najaarsshow waarbij de expositie geopend wordt. Tijdens het weekend zullen beide kunstenaressen aanwezig zijn om hun werk toe te lichten. In onze showroom met onder andere Art Déco, Art Nouveau en Arts & Crafts meubelen is te zien hoe kunst in het interieur toegepast kan worden.

Extra opening ter gelegenheid van Najaarsshow & expositie:
Zaterdag 4 november 10.00-17.00 uur
Zondag 5 november 11.00-17.00 uur met muziek van Jesse de Haas
Maandag 6 november 13.00-21.00 uur

Reguliere openingstijden:
dinsdag 10.00-18.00 uur
woensdag 10.00-18.00 uur
donderdag 10.00-21.00 uur
vrijdag 10.00-18.00 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur


Eugène, Maud & Judith Eurlings

Eurlings Interieurs
Valkenburgerweg 43
6367 GT Voerendaal
T: 045-5751212
W: www.eurlingsinterieurs.nl
E: info@eurlingsinterieurs.nl





Eurlings Interieurs