Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Buren, 8 oktober 2006

Abonnement op Talent

Dit seizoen biedt Muziek in Buren voor het eerst een abonnement aan met drie concerten. Bindend element is jong talent uit Amsterdam onder leiding van een inspirerende en gevestigde musicus. De concerten vinden plaats bij kaarslicht in de St Lambertuskerk in het oude stadje Buren. Te gast zijn talentvolle musici van het Conservatorium van Amsterdam. Zij treden op met afwisselende programma's, die zijn samengesteld uit een combinatie van orkest met koor (4 november), met trompet (9 februari) en met forte piano (14 april). De concerten worden geleid door grote namen als Jos van Veldhoven, Friedemann Immer, Lucy van Dael en Bart van Oort. Het gehele programma is op te vragen via buren@myrealbox.com.

Het eerste concert is op 4 november. Onder de bezielende leiding van Jos van Veldhoven brengt het Orkest en Koor van het Conservatorium van Amsterdam motetten van Monteverdi en Schütz. Beide heren waren twee giganten die baanbrekend hebben gewerkt in hun eigen tijd. De prachtige werken voor koor en orkest komen volledig tot hun recht in de sfeervolle St Lambertuskerk. Jos van Veldhoven is artistiek leider van de Nederlandse Bach-vereniging, bekend van onder meer de jaarlijkse Matthaus Passion in Naarden. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdirigent in binnen- en buitenland. Het Conservatorium van Amsterdam maakte de afgelopen jaren naam in Buren met hun fantastische vertolkingen van de passies van Bach. Het concert op 4 november maakt deel uit van de landelijke Klassieke Muziekweek.

De toegangsprijs is E 30,- voor drie concerten. Een abonnement is te bestellen door een email te sturen aan buren@myrealbox.com. U ontvangt per mail de betalingsgegevens. Losse kaarten a E 12,50 zijn te koop bij Betuwe Cadeau, Peperstraat 9, Buren.

De concerten beginnen om 20.00 uur. Voorafgaand aan het concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

----